AcasăNewsJandarmeria arunca navodul peste Politia Romana

Jandarmeria arunca navodul peste Politia Romana

Iata ca nici nu au apucat bine sa  rasufle usurati ca au scapat – cati dintre ei au mai ramas! – de „igasizarea” fortata, ca politistii se vad acum din nou pusi in postura de „tinte miscatoare”.

Ministrul Mircea Dusa, nu a fost in stare sa gestioneze conflictul dintre jandarmi si politisti

Iar noua ofensiva inghesuie Politia Romana in tarcurile Jandarmeriei. Careia, conform planului intocmit de atotputernicii consilieri din MAI, i se va indeplini arzatoarea dorinta de a primi atributii pe partea penala.

Dusa a-nghitit galusca

Ministerul de Interne se afla in pragul unui adevarat razboi fratricid, sefi din IGPR sustinand ca Jandarmeria preia pe „sestache” din atributiile Politiei.

Mai mult, dupa cum sustin sursele noastre, se inregistreaza tot mai multe cazuri concrete de dosare penale intocmite de jandarmi. Chiar si la OUG 195/2002, cu toate ca nimeni nu stie ce competente au acestia la Codul Rutier. Ce-i drept, actualul ministrul s-a zbarlit public la jandarmii care au indraznit sa anunte declansarea inceperii urmaririi penale. Numai ca, intoxicat sau timorat de presiunile atotputernicelor grupuri de influenta in spatele carora se spune ca ar fi ramas tot „nemuritorii” consilieri Matei Stanciuc si Nicolae Chesnoiu, Mircea Dusa s-a rezumat doar la niscaiva sanctiuni pentru cei de la Departamentul Comunicare.

Raman doar cu „pulanele”

Politistii au primit doar o mica parte din restantele financiare cuvenite, inclusiv pe anul trecut. Desi a facut mai multe demersuri personale, chestorul Petre Toba nu a reusit sa faca rost de bani pentru oamenii sai. Care, cu siguranta, vor rabufni din nou cand vor afla ca primii pe lista dotarilor intocmite de „specialistii” ministerului vor fi din nou jandarmii. Pe cand politistii vor ramane doar cu  actualele ratii de benzina si, bineinteles, vechile „pulane” din dotare.

Profesori pentru „localnici”

Desi nu vor sa-si intarate subalternii, multi din sefii IGPR stiu deja ce li se pregateste: transformarea Politiei Romane intr-o structura cat mai amorfa. Astfel, politistii au inghitit cu greu umilinta ca ei sa fie pusi sa sigure doar „dispozitivele exterioare” la actiunile indeplinite de jandarmi. Ca si folosirea obsesiva a „mascatilor” de la Brigada „Vlad Tepes”, in timp ce trupele de interventie ale Politiei au fost trase pe linie moarta. Iar scopul banuit al acestui plan diabolic nu poate fi decat unul : impingerea Jandarmeriei din spate ca sa obtina calificative cat mai bune la urmatorul bilant anual. Pretext ideal pentru preluarea unor importante competente ale structurilor IGPR. Mai ales ca s- au gasit deja si „aghiotantii” care sa-i sprijine pe jandarmi in derularea viitoarelor operatiuni. Astfel, in mai multe centre de instruire din teritoriu, Jandarmeria organizeaza, „sub acoperire”, cursuri de pregatire profesionala pentru  politistii locali!

author avatar
Catalin Tache
3.080 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger