AcasăNewsJale! Siria, intre americani, rusi si febra tifoida

Jale! Siria, intre americani, rusi si febra tifoida

Din lipsa apei potabile, refugiatii sirieni sunt predispusi la epidemii

Casa Alba intentioneaza sa-si revizuiasca decizia de a nu-i inarma pe rebelii sirieni, in timp ce Rusia isi dubleaza aprovizionarea pentru Assad. Intre timp, in nord-estul Siriei a izbucnit febra tifoida.

Din lipsa apei potabile, refugiatii sirieni sunt predispusi la epidemii

Statele Unite s-au hotarat sa grabeasca „detronarea” lui Bashar al-Assad, dupa luni de zile in care au considerat ca este suficient daca acorda un ajutor „umanitar”.

SUA vrea sa trimita arme

Rusii ii trimit lui Bashar aparate Yak-130, de atac la sol

Ajutorul consta in 365 de milioane de dolari, dusi pe „asistenta si programe neletale pentru opozantii regimului”, cum au fost catalogate de Administratia Obama. Insa acum, dupa ce noua echipa care se ocupa cu siguranta nationala si-a intrat in paine, aceasta politica va fi revizuita. Initial, Obama a hotarat sa nu-i inarmeze pe rebeli de teama ca armele ar putea ajunge in mainile unor „factiuni” islamiste. Insa, conform rapoartelor, acestea oricum sunt aprovizionate cu armament de statele din Golf, in timp ce Armata Siriana Libera (ASL) este „uitata”. Propunerea Marii Britanii de a inarma  ASL tocmai a fost respinsa la Bruxelles, ieri, Germania si tarile scandinave fiind principalele opozante. In conditiile astea, ASL nu va reusi sa invinga puternicul dispozitiv militar prezidential, alimentat in permanenta de Rusia si Iran.

In nord-estul Siriei a izbucnit febra tifoida

Rusia si-a dublat aprovizionarea cu armament pentru armata lui Bashar, sustinand ca nu face altceva decat sa-si onoreze contractele, neexistand nicio rezolutie ONU care sa interzica acest lucru!  Kremlinul va trimite, conform contractelor cu Siria de peste 550 de milioane de dolari (pentru 36 de aparate) avioane Yak-130, de atac la sol.  Noul secretar american de stat, John Kerry, a reusit, in sfarsit, sa vorbeasca la telefon cu omologul rus, Serghei Lavrov. In privinta Siriei au hotarat „sa ramana in legatura”. Intre timp, Organizatia Mondiala a Sanatatii a anuntat ca a izbucnit febra tifoida in nord-estul Siriei, regiune aflata sub controlul ASL, pentru ca oamenii au ramas fara apa potabila si beau apa direct din Eufrat! Cum? Cu atatea ajutoare „umanitare”?

author avatar
Adina Mutar
144 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger