AcasăNewsJaful de la Posta Romana, anchetat de DNA

Jaful de la Posta Romana, anchetat de DNA

Ministrul Nica a denuntat jaful sistematic la care a fost supusa ani la rand Posta Romana

Inspectorii guvernamentali au descoperit dimensiunile jafului banilor publici la Posta Romana: pierderi 485 de milioane de lei in doi ani, bani cheltuiti cu incalcarea legii.

Ministrul Nica a denuntat jaful sistematic la care a fost supusa ani la rand Posta Romana

Inchirieri de parcari in plin camp si de birouri inutile cu zeci de mii de euro pe luna, servicii medicale inexistente, platite cu peste un milion de lei, tiparirea de materiale electorale fara plata serviciilor sunt doar cateva din neregulile gasite de inspectorii corpului de control al primului ministru la Compania Nationala Posta Romana (CNPR).

Conform raportului de control,  la aceasta institutie s-au inregistrat nereguli care intra sub incidenta legii penale, fiind susceptibile de abuz in serviciu din partea conducerii. Inspectorii au stabilit ca, in perioada 2009-2011, CNPR a inregistrat pierderi de peste 485,5 milioane de lei, la care se adauga si o amenda de 100 de milioane de lei, data in 2010 de Consiliului Concurentei, pentru abuz de pozitie dominanta (a favorizat o firma, defavorizand alte zeci). Corpul de control a sesizat Directia Nationala Anticoruptie in cazul CNPR, care, potrivit ministrului comunicatiilor, Dan Nica, se afla la un pas de faliment.

Tunuri imobiliare, servicii inexistente

Ministrul Dan Nica a atras atentia ca Posta Romana „a fost furata mult si sistematic” si ca au avut loc abuzuri cu incalcarea flagranta a prevederilor bugetare. El a mentionat cateva contracte paguboase incheiate de Posta Romana:

–         Servicii medicale platite, dar neprestate, de peste 1,3 milioane de lei;

–         Aplicatie soft si echipamente de francat de sase milioane euro, achizitionata fara licitatie, desi exista deja un serviciu similar la companie;

–         Chirii de cate 7.000 si 10.000 de euro in Neamt si Bacau, pentru parcari in camp sau la companii private, desi CNPR are propriile spatii de parcare;

–         Chirii pentru birouri de 1,8 milioane de euro la Iasi, si de 9.000 de euro/luna la Constanta, desi sucursalele CNPR aveau propriile cladiri etc.

author avatar
Arpad Dobre
428 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger