AcasăNewsJaf șocant, doi bărbați reținuți! O femeie și nepoții ei au fost...

Jaf șocant, doi bărbați reținuți! O femeie și nepoții ei au fost legați de mâini și de picioare. Hoții au furat din casă bani și bijuterii

(sursa foto: facebook)

Un caz cu amănunte înspăimântătoare, desprins parcă dintr-un scenariu de film cu răufăcători, a fost instrumentat de către polițiștii hunedoreni. Doi bărbați au fost reținuți, după o anchetă începută în septembrie, când o femeie și cei doi nepoți ai săi au trecut prin momente de coșmar, în propria casă, din cartierul Peștișul Mare, fiind legați de mâini și de picioare. Ulterior, hoții au reușit să fugă cu o sumă de bani, mai multe bijuterii, dar și alte bunuri.

IPJ Hunedoara a anunțat, marți, 20 decembrie, într-un comunicat, că poliţiştii hunedoreni au desfăşurat, în cursul zilei precedente, o acţiune de amploare pe raza municipiului Hunedoara. Totul, în contextul investigațiilor desfăşurate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Hunedoara, într-un dosar de cercetare penală privind comiterea infracţiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal şi tâlhărie calificată.

S-au făcut 5 percheziții domiciliare la locuinţele a doi hunedoreni, în vârstă de 31 şi 33 de ani, bănuiţi de comiterea acestor infracțiuni.

Au pus bandă adezivă pe gura femeii și a nepoților

Poliţiştii au stabilit, în urma cercetărilor, că cei doi bărbaţi, la data de 03 septembrie 2022, au pătruns într-o locuință situată în cartierul Peștișul Mare, din Hunedoara, unde au exercitat acțiuni violente împotriva persoanei vătămate, o femeie în vârstă de 64 de ani şi a nepoţilor acesteia, în vârstă de 8 şi de 10 ani, pe care i-au lipsit de libertate în mod ilegal, legându-le mâinile și picioarele şi aplicându-le bandă adezivă pe gură, după care au sustras din locuință 37.000 de lei, mai multe bijuterii, ceasuri şi alte bunuri”, conform sursei citate.

Oamenii legii au mai informat că după furt, bărbaţii au părăsit locuința lăsând victimele legate, adică atât femeia, cât și nepoții, cei trei fiind găsiți „la scurt timp de un membru al familiei”, care a și alertat poliţia.

De ce a durat atât ancheta

Din comunicatul poliției reiese că ancheta a fost una foarte complexă, „faptele fiind comise pe timp de noapte”, fiind îngreunată și de faptul că cei doi s-au străduit să nu poată fi identificaţi, având fețele acoperite cu cagule și mănuși pe mâini.

Chiar și așa, oamenii legii le-au dat, într-un final, de urmă. „În urma administrării probatoriului, poliţiştii au luat măsura preventivă a reținerii, pentru 24 de ore, față de cei doi bărbaţi, care au fost depuși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă, urmând fi prezentaţi magistraţilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Hunedoara, în vederea luării unor măsuri preventive”, se mai menționează în comunicatul IPJ Hunedoara.

author avatar
Andrei Coman
281 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger