AcasăNewsJaf sau incenare pe A1? Zeci de echipaje de politie, dar nici...

Jaf sau incenare pe A1? Zeci de echipaje de politie, dar nici urma de suspecti

Jaf sau inscenare. Acestea sunt cele doua variante luate in calcul de anchetatori in cazul incidentului petrecut marti pe Autostrada Bucuresti-Pitesti, cand peste 23 de kilograme de bijuterii din aur au fost furate dintr-un autoturism.

In pofida faptului ca zeci de echipaje ale Politiei si Jandarmeriei au fost mobilizate pe strazi, iar un elicopter al MAI a survolat zona in care a avut loc incidentul, nici urma de hoti.  La cateva ore de la inceperea anchetei, comisarul-sef Danut Dinu a precizat ca este verificata provenienta aurului despre care victimele declara ca a fost furat. Mai mult, acesta a lasat sa se inteleaga ca politia are suspiciuni si cu privire la existenta cantitatii reclamate.

In plus, comportamentul si declaratiile victimelor ridica semne de intrebare, au precizat surse judiciare pentru evz.ro.  Nimeni nu-si poate explica de ce nu s-a apelat la o firma speciala de protectie si paza sau la o masina speciala de transport, fiind vorba despre o cantitate importanta de aur, si de ce transportul a fost insotit de doi oameni neinarmati.

Modul de actiune al agresorilor ridica si el semne de intrebare. Acestia au folosit o masina de teren cu performante medii. Un amanunt interesant este acela ca cioburile descoperite la fata locului, rezultate ca urmare a spargerii geamurilor laterale ale Volkswagen-ului jefuit, nu se aflau numai in interiorul masinii, ci si in afara.  In plus, niciun martor nu a observat scena, desi aceasta a durat minute bune, si niciun alt sofer care a trecut prin zona in jurul acelei ore nu a sunat la 112 pentru a reclama ceva suspect.

Data fiind precizia jefuitorilor, anchetatorii iau in calcul si varianta conform careia acestia au avut informatii din interiorul firmei.

Masina care transporta peste 40 de kilograme de aur a fost oprita marti in trafic, pe Autostrada Bucuresti-Pitesti, la kilometrul 83, de trei indivizi inarmati care au coborat dintr-un alt autoturism. Acestia ar fi spart geamurile laterale ale masinii trase pe dreapta, un Volkswagen Passat, apoi ar fi amenintat victimele sa deschida portbagajul, de unde ar fi sustras peste 20 de kilograme de bijuterii din aur.

Cercetarile continua sub coordonarea procurorilor argeseni.

Jaf armat pe Autostrada Bucuresti-Pitesti. Politia, in alerta maxima!

 

 

author avatar
Dana Conerth
163 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger