AcasăNewsIzvorul Tamaduirii, sarbatoarea din vinerea Saptamanii Luminate

Izvorul Tamaduirii, sarbatoarea din vinerea Saptamanii Luminate

(foto: crestinortodox.ro)

Ca in fiecare an, in vinerea din Saptamana Luminata, cea de dupa Sfintele Pasti, intreaga suflare ortodoxa praznuieste Izvorul Tamaduirii.

(foto: crestinortodox.ro)

Sarbatoarea din aceasta zi de 3 mai -una din randul celor dedicate Maicii Domnului – face trimitere la vindecarea batranului orb caruia traditia spune ca viitorul imparat Leon cel Mare ii da sa bea apa dintr-un izvor descoperit acestuia din urma de catre Maica Domnului, intr-o padure de langa Constantinopol. Mai mult, se spune ca Leon l-a spalat pe om pe fata cu acea apa, iar acesta si-a recapatat vederea.

Traditia spune ca dupa ce a fost martor al acestei vindecari minunate, Leon cel Mare, ajuns intre timp imparat, a ridicat o biserica in locul respectiv, pentru a-i multumi Maicii Domnului.

De sarbatoarea Izvorului Tamaduirii, in biserici se savarseste Liturghia, la finele careia se sfinteste apa, cunoscuta in popor drept Aghiasma Mica, pe care crestinii o duc acasa, cu credinta ca le e de folos la vindecarea suferintelor trupesti si sufletesti.

144 afisari

1 COMENTARIU

  1. Ziceti si voi Stanbul sa inteleaga toti, Constantinopol nu mai i de la 1453 de la ultimul Constantin cucerit de sultanul Mehmet 2 fiul lui Suliman si copilul mititelul Baiazid toti 3 batuti mar de voievozii romani…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger