AcasăNewsIzolarea a salvat milioane de vieți de la infectarea cu noul coronavirus

Izolarea a salvat milioane de vieți de la infectarea cu noul coronavirus

coronaviruscoronavirus

Carantina impusă pentru a reduce răspândirea infecției cu COVID-19 a salvat trei milioane de vieți la nivel mondial și a evitat infectarea altor 530 de milioane de persoane, arată un studiu luni de revista Nature.

Studiul Imperial College London a analizat impactul blocajelor și al demersurilor de distanțare socială în 11 țări europene și a constatat că acestea au avut „un efect substanțial”, contribuind la scăderea ratei de reproducere a infecției, sau a valorii R, sub valoarea unu până la începutul lunii mai.

Rata de reproducere sau valoarea „R” măsoară numărul mediu de persoane care vor contracta boala de la o persoană infectată. Un „R” cu o valoare mai mare de unu duce la o creştere exponenţială a numărului infectărilor.

Echipa de cercetători a estimat că până la începutul lunii mai, între 12 şi 15 milioane de persoane din 11 ţări – Austria, Belgia, Marea Britanie, Danemarca, Franţa, Germania, Italia, Norvegia, Spania, Suedia şi Elveţia – au fost infectate cu COVID-19.

Comparând numărul deceselor înregistrate cu cel al deceselor prognozate prin metoda folosită în cadrul studiului în lipsa introducerii măsurilor de izolare, cercetătorii au ajuns la concluzia că au fost evitate circa 3,1 milioane de decese.

author avatar
Andreea Vlad
75 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger