AcasăNewsIWC Schaffhausen scuipa foc

IWC Schaffhausen scuipa foc

Timezoner Spitfire Edition ”The Longest Flight”, numai in 250 de exemplare

IWC a ales Goodwood Estate, in Marea Britanie, pentru a dezvalui in avanpremiera SIHH (Salon International de la Haute Horlogerie-Geneva) doua modele cu tema aviatica.

Timezoner Spitfire Edition The Longest Flight numai in 250 de exemplare

IWC este principalul sponsor al primului zbor in jurul lumii la bordul unui celebru avion de vanatoare britanic, Spitfire, folosit in cel de-al doilea Razboi Mondial in apararea cerului Londrei. Proiectul este denumit ”Silver Spitfire-The Longest Flight” iar avionul va decola vara viitoare de la baza aeriana Goodwood a Royal Air Force. Unul din modelele prezentate de IWC este Timezoner Spitfire Edition ”The Longest Flight”. Ceasul este va fi realizat in ediție limitata (doar 250 de exemplare), are un mecanism automat IWC și este special conceput pentru piloții Steve Boultbee și Matt Jones care vor zbura in jurul lumii cu un avion Spitfire. Culorile carcasei, realizata din oțel inoxidabil, cadranului (negru) și al brațarii din material textil verde evoca un cockpit de Spitfire.

Spitfire Aviator Chronograph

Ceasul poate fi reglat pe un alt fus orar doar printr-o simpla rotație a lunetei, indicatoarele orelor, afișajul de 24 de ore și data ajustandu-se automat. Rezerva de mers este de 60 de ore. Celalalt model este Spitfire Aviator Chronograph, primul ceas de acest gen realizat pentru aviație de IWC, și care funcționeaza cu un mecanism automatic IWC din familia calibrelor 69000. Ceasul se prezinta cu o carcasa suflata cu bronz, un cadran ”vert-olive” și o brațata din piele de vițel. Cu timpul, bronzul va dezvolta o patina speciala care va face fiecare exemplar din aceasta serie sa fie unic. Rezerva de mers este de 46 de ore. Spitfire a reprezentat un avion revoluționar in istoria aeronauticii, a carui forma a fost rezultatul unui design funcțional perfect. Datorita aripilor eliptice, avionul era extrem de manevrabil și cu o capacitate de reacție remarcabila. Motorul provenea de la Rolls-Royce.

author avatar
Bogdan Borcea
279 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger