AcasăNewsIvanka, pusa de taticu' in Cabinetul 2

Ivanka, pusa de taticu’ in Cabinetul 2

On, mein Gott, ce-i cu tine pe aici, fetito, pare sa spuna Angela Merkel

Fiica presedintelui SUA prinde definitiv radacini la Casa Alba. Dupa ce a aparut la intalnirile oficiale ale acestuia cu Justin Trudeau si cu Angela Merkel, Ivanka Trump se instaleaza, la 35 de anisori,  in celebra ”West Wing” a cladirii, unde se pun la cale marile decizii ale SUA. Fara a fi numita oficial in nici un post.

On mein Gott ce i cu tine pe aici fetito pare sa spuna Angela Merkel

Cea care explica, in ianuarie, ca se va muta din Washington pentru a-si acompania sotul, Jared Kushner, numit consilier al presedintelui SUA, se muta acum cu biroul in faimoasa aripa de vest, in mijlocul celor mai apropiati colaboratori ai miliardarului ei tata. Ce post va ocupa? Nici unul. ”Voi cauta sa-i ofer tatalui meu sfaturi cu toata sinceritatea”, explica Ivanka, care va fi ”ochii si urechile” presedintelui, a asigurat avocata sa, Jamie Gorelick, citata de Politico. Tot Jamie Gorelick a adaugat ca Ivanka va avea acces la informatii clasificate si va respecta aceleasi reguli care se aplica consilierilor salariati ai Casei Albe.

Justin Trudeau premierul Canadei a topit o pe Ivanka

Si va avea si un telefon de la guvern, chiar daca nu va avea statut de angajat si salariu. Film SF? Nu, realitatea din clanul Trump.

Conflict de interese si toparlanie

O situatie pe care numerosi obsevatori nu o vad cu ochi buni. In primul rand, o tanara fara nici o legatura cu o functie ce presupune prezenta in Casa Alba, daramite prezenta, alaturi de Trump, spre exemplu, la un dialog oficial cu Angela Merkel, reprezinta un fapt fara precedent in uzantele practicilor internationale.

Consilier la Casa Alba ginerele lui Trump are o nevasta pe aceeasi functie

Va fi ”ochii si urechile” lui taticu. Sa intelegem ca la Casa Alba roiesc amatorii si este necesara prezenta unui Big Brother pentru linistea presedintelui SUA? Alti, mai direct, au categorisit situatia drept toparlanie si lipsa de respect pentru cei care au muncit enorm sa capete un post la Casa Alba. Evident, venirea Ivankai la Casa Alba aduce iar in discutie un conflict de interese departe de a fi incheiat, chiar daca si-a delegat controlul asupra firmei sale de creatii vestimentare si a transferat gestiunea activelor. Jamie Gorelick. ”Exista conflicte care vin din faptul ca firma ii apartine. Incercam sa minimalizam aceasta”, cu promisiunea unei respectari a regulilor etice. Expertii spun ca acestea sunt basme desi situatia este inedita si complicata. Chiar daca Ivanka ”poate respecta voluntar aceste reguli, ea poate in acelasi timp sa nu le observe” pentru ca nu are statut de angajat al Casei Albe si nu a depus juramantul pentru ocuparea unei functii aici. De altfel, in lipsa unei frontiere clare intre afacerile clanului Trump si Casa Alba, presedintele SUA forteaza limitele nepotismului. Le-a cedat fiilor franele imperiulu sau economic, dar nu l-a vandut. Si-a numit ginerele consilier cu acte-n regula, iar acum, si fata,  ca agent X sau nu se stie ce. La Kremlin, cineva se amuza copios.

Trump, cadere libera in Topul Forbes!

Presedintele american a cazut peste 200 de locuri(de pe 544 la 324) in topului anual al miliardarilor lumii.Desi Donald Trump sustine ca a renuntat la orice implicare in afacerile sale dupa ce a castigat alegerile, nu a ajuns chiar la sapa de lemn: averea sa s-a imputinat de la 4,5 miliarde de dolari la „doar” 3,5 miliarde.

„Valoarea proprietatii din centrul Manhattanului a scazut, in consecinta, la fel s-a intamplat si cu averea lui Trump”, a comunicat Forbes. Fondatorul Microsoft, Bill Gates, ramane cea mai bogata persoana din lume pentru al patrulea an consecutiv. Averea sa neta a crescut la 86 de miliarde de dolari, de la 75 de miliarde de dolari in martie anul trecut. Urmeaza Warren Buffet, cu o avere de 75,6 milioane de dolari, iar pe locul al treilea este Jeff Bezos, de la Amazon, caruia i-au crescut conturile, de la 27,6 miliarde de dolari, la 71,3 miliarde. Spaniolul Amancio Ortega, propretarul lantului Zara, detine 71,3 miliarde de dolari,  iar fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, este al cincilea in topul Forbes cu o avere de 56 de miliarde de dolari.

author avatar
Tudor Borcea
515 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger