AcasăNewsIurie Darie a fost inmormantat cu onoruri militare

Iurie Darie a fost inmormantat cu onoruri militare

Actorul Iurie Darie a fost inmormantat cu onoruri militare, ieri, la cimitirul Sfanta Vineri din Capitala, in prezenta familiei, dar si a catorva zeci de apropiati.

La priveghi, Anca Pandrea nu s-a dezlipit de sicriul lui Iurie Darie

Sfasiata de durere, Anca Pandrea nu mai avea lacrimi sa-l planga pe iubitul ei, Iura.

Sicriul a fost purtat pe umeri de soldati

Sustinuta in permanenta de Alexandru Darie, fiul actorului, epuizat la randul sau de durere, Anca si-a gasit forta sa aplaude in momentul in care sicriul a fost coborat in pamant, in aplauzele sutelor de oameni care l-au insotit pe Iurie Darie pe ultimul sau drum. Iurie Darie a murit vineri, la 83 de ani, dupa o lunga suferinta.

Ducu Darie si Anca Padreau au facut pace la mormantul actorului

Sicriul cu trupul neinsufletit a fost depus, sambata la Teatrul de Comedie din Bucuresti, unde prietenii si admiratorii i-au putut aduce un ultim omagiu. La teatru si, apoi, la cimitir si-au luat ramas bun oameni simpli, fosti colegi si buni prieteni, printre care Emilia Popescu, Monica Ghiuta, Marius Marinescu, Gelu Colceag, Marian Ralea, Ecaterina Andronescu, Marin Moraru, Victor Yila, George Ivascu, George Mihaita, Magda Catone, Rodica Popescu Bitanescu, Mihai Constantin, Ion Dichiseanu, Geo Saizescu, Florin Piersic sau Sebastian Papaiani.

Sergiu Nicolaescu, unul dintre cei mai vechi prieteni

La inmormantare, regizorul Sergiu Nicolaescu a rostit un scurt cuvant de adio la capataiul actorului: „La revedere, bunul meu prieten, nicio grija, nu esti singur. Dumnezeu sa te aiba in paza”. Sicriul a fost purtat de militari din Regimentul 30 Garda „Mihai Viteazul”, care au tras trei salve la coborarea sicriului in mormant.

author avatar
eNational
3.421 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger