AcasăNewsIulius Dan Plaveti, presedintele ANRE, a fost demis

Iulius Dan Plaveti, presedintele ANRE, a fost demis

(foto: anre)

Premierul Victor Ponta l-a revocat pe Iulius Dan Plaveti din functia de presedinte al Autoritatii Nationale de Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE).

(foto: anre)

Iulius Dan Plaveti a fost demis din functia de presedinte, cu rang de secretar de stat, al ANRE. Potrivit RTV, decizia a fost luata, joi, de premierul Victor Ponta care l-a inlocuit pe acesta cu Niculae Havrilet.

Demiterea lui Iulius Dan Plaveti survine la o saptamana dupa ce premierul Romaniei l-a demis pe vicepresedintele ANRE, Petru Lificiu, din cauza unor declaratii facute de acesta, in cadrul unei conferinte de presa, cu privire la cresterea pretului energiei, acesta afirmand ca, o crestere de 5% a pretului, „inseamna sa nu uitam becul aprins in baie cand plecam la serviciu”.

„Am vazut declaratia sefului ANRE si m-a deranjat foarte tare. Nu cred ca in felul asta pot sa le raspunzi oamenilor, ca iti mai stingi un bec. In mod cert, orice crestere a pretului energiei se reflecta mai putin la cei care au venituri mai mari si mai mult la cei care au venituri mai mici”, reactiona, la acel moment, premierul Victor Ponta.

Tot joi, Ponta a semnat si deciziile de acordare a calitatii de consilier onorific al Primului-ministru lui Ioan Dan Gheorghiu si lui Daniel Daianu , numindu-l totodata pe Florin Pasa in functia de membru in Consiliul de administratie al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate.

author avatar
Ionut Zgimbau
1.256 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger