AcasăNewsIulian Urban: Boc, obligat de Codul Etic al PDL sa o demita...

Iulian Urban: Boc, obligat de Codul Etic al PDL sa o demita pe Daniela Andreescu!

Iulian Urban

Senatorul PDL Iulian Urban scrie pe blog ca actualul Cod Etic al partidului il obliga pe presedintele PDL, premierul Emil Boc, sa o demita pe sefa SGG, Daniela Andreescu.

Iulian Urban

„In plus fata de ce a scris Cristian Preda pe blog, adaug eu ca actualul Cod Etic, dar si pozitionarea PDL ca varf de lance in lupta anticoruptie il obliga pe presedintele Emil Boc sa o demita pe Daniela Andreescu. Daca si in acest caz va fi nevoie ca DNA sau ANI sa vina si sa inceapa o ancheta, pentru ca liderul PDL sa aiba aceasta reactie, atunci avem o grava problema, avem dovada faptului ca inca se spera in PDL ca acest Cod Etic este doar o glumita si cine va adopta aceasta pozitie va trebui sa si-o asume in fata electoratului. Demiterea d-nei Andreescu va clarifica pozitia PDL in lupta anticoruptie si va aduce voturi acestui partid, voturi pentru care nu trebuie sa vina vreun lider local sa ne explice ca fara bani nu poti castiga alegerile. Prin cinste, lupta impotriva coruptiei si onestitate vom scoate din casa acel DEMOS in procent de vreo 60% care refuza sa voteze vreun politician, de 15 ani incoace”, sustine Urban intr-o postare pe blogul personal.

Europarlamentarul PDL Cristian Preda cere demiterea urgenta a sefei SGG, Daniela Andreescu, apreciind ca acest gest este cerut de decenta avand in vedere „aroganta intolerabila” a raspunsurilor acesteia la intrebarile care i-au fost adresate. „Cred ca Daniela Andreescu nu e singurul membru al PDL care poate asuma sefia Secretariatului General al Guvernului. Aroganta raspunsurilor formulate de D. Andreescu la intrebarile care i-au fost adresate este intolerabila”, scrie Preda pe blogul sau.

Daniela Andreescu

El precieaza ca nu este vorba doar despre o problema legala, ci si despre „o problema de etica publica”. „Secretarul general al Guvernului avea datoria de a lamuri simplu si clar ce i s-a reprosat, nu de a tortura limba juristilor pentru a machia interese private. Decenta cere inlocuirea Danielei Andreescu de urgenta”, considera Cristian Preda.

Problemele legate de un eventual conflict de interese legat de secretarul general al Guvernului, Daniela Andreescu, in cazul spatiilor RA-APPS cedate membrilor familiei acesteia trebuie clarificate atat de persoana in cauza, dar si de Agentia Nationala de Integritate, considera premierul Emil Boc.

Solicitat, miercuri seara, de jurnalisti sa se pronunte in cazul secretarului general al Guvernului, premierul a aratat ca raspunsurile trebuie formulate atat de persoana in cauza, dar si de ANI. „Secretarul general al Guvernului, Daniela Andreescu, va face toate precizarile. si ANI trebuie sa raspunda la aceste intrebari”, a spus Boc, aflat in Israel.

Spatiul RA-APPS din strada Matei Basarab, despre care sefa SGG Daniela Andreescu sustine ca ar gazdui doar o asociatie non-profit din care face parte si sotul sau, Aurel Teodorescu, este de fapt si sediul firmei acestuia, Huntfish Delta SRL, care desfasoara activitati economice. Initial, la adresa din strada Matei Basarb numarul 71 se afla sediul Clubului de pescuit sportiv Delta Fishing, asociatie fara scopuri patrimoniale, potrivit datelor de la Ministerul Finantelor.

author avatar
Ciprian Purice
424 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger