AcasăNewsIulian Badescu, retinut la DNA sa numere banii dati echipei Petrolul

Iulian Badescu, retinut la DNA sa numere banii dati echipei Petrolul

Iulian Badescu a „premiat” cu milioane de euro echipa Petrolul

Descurajata de FIFA si UEFA, dar folosita la scara larga in Romania, sponsorizarea unor cluburi de fotbal de catre autoritatile locale suscita tot mai tare interesul procurorilor anticoruptie. Pentru Iulian Badescu, edilul Ploiestiului, s-a dovedit o schema aducatoare numai de belele.

Iulian Badescu a „premiat” cu milioane de euro echipa Petrolul

La prima ora a diminetii de ieri, angajatii DNA au dat buzna la sediul Primariei Ploiesti, asta in timp ce alti procurori efectuau perchezitii la domiciliul edilului Iulian Badescu (membru PSD). Conform unor surse judiciare, anchetatorii au deschis un dosar ce vizeaza modul in care Consiliul Local a finantat clubul de fotbal Petrolul Ploiesti. Patronata de fratii Dan si Nicolae Capra (deja retinuti intr-un alt dosar), gruparea prahoveana a beneficiat de mai multe „cadouri” din partea C.L Ploiesti, de ordinul milioanelor de euro.

Iulian Badescu

„Probabil ca domnul Dan Capra, de acolo, din arest, a fost sfatuit sau presat sa dea o declaratie impotriva mea. Acest zvon circula de mult timp in piata ploiesteana. Calitatea pe care o am in acest moment este de suspect, asa scrie in mandatul de perchezitie (…)”, a apucat Iulian Badescu sa declare inainte sa intre la DNA. Peste cateva ore, interval in care a-ncercat sa le explice procurorilor cum a premiat el performantele unui club bagat in insolventa de patroni, Iulian Badescu a fost retinut pentru 24 de ore, procurorii urmand a cere arestarea sa pentru o perioada de 29 de zile. La un control al Curtii de Conturi s-a descoperit existenta unui contract de asociere intre Primaria Ploiesti si SC Petrolul Ploiesti, societate privata, prin care municipiul a dat timp de trei ani cate 17 milioane de lei pentru finantarea echipei de fotbal.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
200 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger