AcasăNewsIulia Timosenko a fost transferata din inchisoare la o clinica din Harkiv

Iulia Timosenko a fost transferata din inchisoare la o clinica din Harkiv

foto: Agerpres

Fostul premier ucrainean Iulia Timosenko, aflata in detentie, a fost transferata din inchisoare la o clinica din Harkiv, pentru a putea primi tratamentul recomandat de medici, a anuntat Serviciul penitenciarelor din Ucraina.

foto: Agerpres

„Timosenko a sosit la clinica (Ukrzalizniti din Harkiv), unde va fi supusa unui tratament recomandat de doctorii germani si ucraineni”, a precizat vineri Serviciul penitenciarelor, intr-un comunicat.

Starea de sanatate a Iuliei Timosenko s-a deteriorat dupa ce a fost arestata, in august 2011, aceasta anuntand ca nu mai este in masura sa participe la audierile de la tribunal, din cauza durerilor de spate. O echipa de medici germani, care a examinat-o pe Timosenko in aprilie, a confirmat ca fostul premier nu poate participa la proces.

Ea a refuzat in mod repetat tratamentul in penitenciarul unde ispaseste o pedeapsa de sapte ani de inchisoare pentru abuz in functie, in cazul contractelor semnate in 2009 cu Rusia in domeniul gazelor. Fosta doamna premier este acuzata intr-un nou caz de tentativa de deturnare a 405 milioane de dolari din fonduri guvernamentale in anii ’90, pe cand conducea compania de stat United Energy Systems. Timosenko isi sustine in continuare nevinovatia in ambele cazuri.

author avatar
Ciprian Purice
579 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger