AcasăNews“Iuda” lui Coldea iese la atac

“Iuda” lui Coldea iese la atac

Ioan Aurel Pop

Numele noului presedinte al Academiei Romane figureaza pe o lista cu 200 de colaboratori ai fostei Securitati ceausiste, proaspat publicata. Punerea la zid a istoricului ardelean are loc dupa ce dezvaluiri facute in media ultimelor zile au legat numele lui Ioan Aurel Pop de cel al fostului jupan al SRI, generalul Florian Coldea.

Adversarii lui Coldea au taiat din prima asul generalului au scos la lumina trecutul de colaborator securist al lui Ioan Aurel Pop

Cu doar cateva zile inainte de Paste, rectorul Universitatii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, istoricul Ioan Aurel Pop, a fost ales presedinte al Academiei Romane. Calitate in care a fost lasat sa-si petreaca linistit sarbatorile pentru ca imediat dupa sa fie luat la tavalit. Concret,  despre noul presedinte academician se spune ca ar fi o lance a vestitului ”grup de la Cluj” (Ioan Rus, Vasile Dancu etc) si a de asemenea celebrului Florian Coldea.

Ramasitele ”sistemului” se rafuiesc pe fata

Legatura dintre Florian Coldea si clujeni a fost lesne facuta dupa ce fostul general SRI a frecventat saptamanal Clujul, de la inceputul lunii noiembrie 2017 si pana la 1 martie anul curent. Motivul oficial: in perioada indicata Coldea a predat, la Universitatea condusa de Pop, cursul ”Intelligence si decizie politica”. O prestatie didactica pentru care a fost remunerat cu ora (cu 17 lei pe ora mai exact), fapt care exclude orice interes pecuniar (pretul unui singur bilet de avion Bucuresti – Cluj poate depasi castigul lui Coldea) dar lasa in schimb loc intrebarilor. Pe de alta parte, maciuca care s-a abatut in mod total neasteptat asupra lui Ioan Aurel Pop a cazut la foarte scurta vreme dupa ce Florian Coldea i-a avertizat pe ”tradatori” ca vor sfarsi la fel de tragic ca si Iuda. O profetie care i-a scos din sarite, dupa cum se vede, pe ”tradatori”. Mai ”Mitici” din fire, acestia au demonstrat ca au conspectat nu Biblia ci pe Caragiale, motiv pentru care au si folosit metoda ”pac la Razboiu” : au publicat direct documentul din care reiese ca Pop a fost colaboratorul fostei Securitati. Sfidat pe fata, Coldea are acum de ales: intoarce crestineste si celalalt obraz sau delecteaza si el asistenta cu vreo scrisoare pierduta.         

Antisecuristul de la Alexandrion

Printre cele 199 de ”victime colaterale” ale confruntarii dintre Coldea si ”tradatori”, pe lista colaboratorilor fostei Securitati figureaza si alte nume celebre. Cum ar fi cele ale lui Cornel Nistorescu si Adrian Vasilescu – eternul secund al guvernatorului Mugur Isarescu, de exemplu. Vechi ziarist care tuna si fulgera, ori de cate ori pune mana pe un condei sau pe un microfon, impotriva Securitatii mai vechi si mai noi si a acolitilor acesteia, Nistorescu s-a remarcat printr-o vehementa care s-ar fi potrivit unuia care nu a stat, in matura sa tinerete, cu pleoapa pe emigratia romana si asta la ordinul Securitatii ceausiste. Cand stii ca ai colaborat cu ”fostii” dar te mananca limba si pixul sa tavalesti serviciile la zi, bine e ca macar sa-l imiti pe Sorin Rosca Stanescu. Respectiv sa te spovedesti public si abia apoi sa te uiti in alte ograzi, nu sa speri prosteste ca vei ramane acoperit in veac.

author avatar
Simona Badulescu
3.468 afisari

4 COMENTARII

  1. Sunt socat. Ioan Aurel Pop, mai mic decat mine cu 3 ani, a fost la mine acasa in Bloomington, IN, SUA. Am trimis prin el 800 lei familiei unei surori de-ale mele din Cluj. Banii au ajuns. Am specificat in ultimul articol de felcitare pentru numirae lui ca Presedinte al Academiei Romane, ca „sper ca nu a fost colaborator al securitatii comuniste”. Desi a fost membru PCR, o speranta in ierarhia comunista, un fel de coleg cu fost mea sotie, Luminita Aluas. Inca mai astept sa vad daca se confirma atasamentul si munca lui pentru securitatea comunista. In cazul in care este adevarat, retrag scrierile mele de felicitare, si a celor pe care- reprezint. Restul de pe lista publicata nu ma surprinde. In ultimul weekend, la Praga a avut loc o mare demonstratie impotriva fostilor securisti cehi si a informatorilor. Lumea s-a schimbat. O Lege a Lustratiei TREBUIE sa apara si in Romania. Pana cand aceasta lege NU apare, Romania, romanii nu-si vor gasi linistea nici in mormant. Emil Aluas, Fundatia PRO WEST, Cluj-Budapesta.

  2. Emil Aluas la 14 aprilie, 21:04 a spus:
    Stimate D-le Rector: Nu intelegeti gresit. Condamnam pe cei care au fost
    PCR-isti, securisti, informatori, pentru ca ati spijinit o dictatura care a fost la fel de criminala ca NAZISMUL. Ati facut-o constient. Ati ramas cu totii la conducerea acestei tari. Ati alungat constient cele ma mari personalitati din Ardeal SI Banat. Si din celelalte regiuni ale actualei Romanii. Pe germani si evrei i-ati vandut literalmente. Sunt milioane de dovezi. Ati distrus vieti la propriu, pana in anii 1980. Ati distrus cariere si destine. Exista mici exceptii, dar NIMENI, absolut NIMENI nu te putea obliga sa fii membru PCR. Nici in cazul doctoranzilor. Am muncit pe branci, am trait cu Europa Libera, sa facem fata profesional Vestului. Mai ales in SUA. Nu revendicam RAZBUNARE. Dar sa nu mai apareti in public. NU sunteti modele pentru NIMENI, mail ales pentru copii nostri. Recunoasteti public culpabilitatea voastra si TACETI. Prof. Emil Aluas, Presedinte, Fundatia PRO WEST, Cluj-Budapesta.

    • Constatam ca infierezi cu manie proletara pe cei care au fost membrii PCR. Adevarat, nu te obliga nimeni sa fii membru. Dar daca nu erai, ramaneai un simplu scarta-scarta pe hartie, asa cum ai ramas d-ta. Cu ce ai contribuit d-ta la caderea comunismului? Cu bla-bla? Cu o fundatie pro-maghiara? Hai mars.

  3. Pai, nu ziceam eu ca trebuie arse arhivele vrajbei noastre?! Sunt aproape treizeci de ani de cand acest CNSAS e folosit in cel mai ticalos mod, la manipularea opiniei publice, prin amestecarea realitatii cu fictiunea…Eu zic sa se ia si listele cu nume de la intretinere, date de administratorii de bloc, ceausisti, securistilor alocati si pe care aia le foloseau ca „liste de informatori”, bagand in buzunarele proprii fondurile operative…La atata vreme, te-ai astepta sa ne fi maturizat, sa nu mai plecam dupa fenta…Cati informatori reali au fost identificati in dosarele facute pe denunturi de Directia Cercetari penale?! Cand ti s-a dat acces la propriul dosar, constatai ca, fix, filele cu denuntatorii lipseau, din motive „umanitare”, sau operative, adica, inca erau vii si folositori…Si gasesc ei, tocmai cei cu hastagul infipt adanc in suflet, o ditai lista de „informatori” ai DIE…Hai, ca e prea gogonata, mai ales ca, din cei infierati unii sunt de toata jena, altii au fluierat in biserica cu discursuri nationaliste, niste domni respectabili, alaturi de golani de mahala…Sau vor sa-i balacareasca pe unii, sau sa-i spele pe ceilalti, oricum, jegoasa operatiune! Si cum vremea lustratiei a trecut (pentru ca nu vad cum sa-i mai „pedepsesti” pe adevaratii colaboratori, acum, trecuti toti de partea corecta a hastagului), numai arderea acestor arhive si „inmormantarea sub aceeasi cruce”, pe model Franco, ne mai scapa…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger