AcasăNewsIubita prim-ministrului Marii Britanii are interzis la aliata SUA. Guvernul britanic e...

Iubita prim-ministrului Marii Britanii are interzis la aliata SUA. Guvernul britanic e neputincios

Iubita lui Boris Johnson, prim-ministrul Marii Britanii din postura de lider al Partidului Conservator, are interzis în Statele Unite, principalul stat aliat, după ce viza i-a fost refuzată pe motiv că a călătorit în „Republica Somaliland”.

Iubita premierului britanic refuzată de oficialii americani, Carrie Symonds

„Republica” despre care vorbim este o regiune autonomă din Somalia care și-a declarat independența, dar care nu este recunoscută de lumea internațională, scrie Daily Mail. A fost suficient ca să nu mai aibă ce căuta pe la americani, care sunt evident împotriva recunoașterii ca stat a regiunii respective.

Cererea Carriei Symonds, în vârstă de 31 de ani, a fost „blocată” atunci când a aplicat pentru a face o călătorie de câteva zile în SUA. Țara din estul Africii în care s-a perindat ibovnica premierului britanic se află în prim război civil, iar femeia nu s-a mulțumit să treacă prin zonă. Aventuriera a mers până într-acolo încât a petrecut timp cu președintele Somalilandului, Muse Bihi Abdi, și se zvonește că cei doi au discutat despre problema femeii și despre poluarea apelor. Doamna Symonds se afla la adăpostul relațiilor diplomatice pe care Regatul Unit și le-a păstrat cu „Republica Somaliland” de la declararea nerecunoscută a independenței (în mai 1991), și probabil că nici n-a bănuit că Statele Unite nici nu păstrează relații diplomatice cu respectivul stat, și nici nu-i mai lasă să intre pe teritoriul lor pe cei care ajung pe acolo.

Ai cununia, ai parte

Borris Johnson în prim-plan alături de amanta lui, Carrie Symonds

Atunci când solicită vize de intrare în SUA (denumite „Estas”), aplicanții sunt puși să răspundă dacă au călătorit în Irak, Siria, Iran, Sudan, Libia, Somalia sau Yemen începând cu 1 martie 2011 (momentul începerii violențelor Primăverii Arabe). Oricare ar fi motivele pentru pătrunderea în aceste țări, este foarte probabil ca Esta să fie refuzată. Întrucât nu este căsătorită legal cu noul șef al Cabinetului britanic, cel mai probabil Symonds nu va beneficia de intervenția diplomatică a oficialilor englezi pentru a i se elibera documentele necesare. Mai mult, premierul în vârstă de 55 de ani este în continuare căsătorit cu cea de-a doua soție, Marina Wheeler, avocat, publicist și demnitar britanic de aceeași etate cu el, mamă a patru dintre copiii liderului conservator.

Sursa foto: Facebook

 

 

author avatar
Filip-Mihael Bodoc
929 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger