AcasăNewsIubirea franco-germană: Macron o va susține Merkel pentru preşedinţia Comisiei Europene

Iubirea franco-germană: Macron o va susține Merkel pentru preşedinţia Comisiei Europene

Emmanuel Macron, preşedintele Franței,  a declarat că o va susţine pe Angela Merkel, în cazul în care cancelarul german va candida pentru a-i succede lui Jean-Claude Juncker la preşedinţia Comisiei Europene (CE).

Sursa foto Twitter

„Europa are nevoie de feţe, de persoane puternice, ea are nevoie de oameni care au o credibilitate personală şi competenţele să ocupe posturi care sunt ale lor”, a declarat şeful statului francez într-un interviu acordat marţi seară Radioteleviziunii elveţiene (RTS), aflat în vizită la Geneva, cu ocazia marcării unui secol de la înfiinţarea Organizaţiei Internaţionale a Muncii (OIM).

Întrebat despre intenţiile şefei Guvernului german, Macron a răspuns că „nu vreau să mă angajez pentru Angela Merkel, faţă de care resimt multă prietenie. Dacă va vrea (să devină preşedinta CE), eu o voi susţine”.

Negocieri cu privire la posturi-cheie în Uniunea Europeană (UE) – de preşedinţi ai CE, Consiliului European şi Băncii Centrale Europene (BCE) şi de Înalt Reprezentant UE pentru Politică Externă – au început la 28 mai, în urma alegerilor europarlamentare. Aceste chestiuni se află pe agenda viitorului summit european din 20-21 iunie.

author avatar
Filip-Mihael Bodoc
128 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger