AcasăNewsIti bati consoarta? Iata ce risti!

Iti bati consoarta? Iata ce risti!

Asociatia „Necuvinte” a initiat un proiect conform caruia barbatii care isi bat consoartele risca ani grei de inchisoare.

sursa foto: ziuaconstanta.ro

Proiectul are ca scop reducerea numarului de acte de violenta conjugala. Reprezentantii Asociatiei amintite sustin ca in Romania numai in 2014 s-au inregistrat peste 10.000 de cazuri de violenta conjugala.

Si asta in conditiile in care numarul real este mult mai mare dar nu poate fi aflat cu exactitate din cauza faptului ca multe dintre victime refuza sa depuna plangere, de teama.

Mai mult, conform noului proiect, citat de ziuaconstanta.ro, dintre cele peste 10.000 de cazuri de violenta conjugala inregistrate in Romania, anul trecut, doar 300 s-au soldat cu urmari legale fata de autorii violentelor.

Prin noul proiect se incearca schimbarea Codului Penal de asa natura incat cei care-si bat consoartele sa poata fi arestati daca victima are nevoie de cel putin 30 de zile de recuperare. Legislatia in vigoare arata ca batausii pot ajunge dupa gratii doar in cazul in care victimele au nevoie de cel putin 90 de zile de ingrijiri medicale.

In plus, se solicita pedepse drastice cu inchisoarea pentru toti cei care isi bat consoartele, iar victimele au nevoie de cel putin 30 de zile de ingrijiri medicale. In acest caz, batausii ar putea risca pana la sapte ani de inchisoare.

author avatar
Cristi Ionita
217 afisari

Nu rata să citești

Ultimele știri

Poliţa RCA se schimbă radical, din aprilie 2024. Cum va arăta noul bonus-malus şi ce înseamnă achiziţia asigurării în rate

ASF va modifica radical poliţa RCA în 2024. Se va lărgi aria de aplicare a sistemului bonus malus, va apărea posibilitatea de a plăti...

Au apărut primele cireşe pe tarebele din pieţele noastre. Te uiţi şi pleci! Preţul, prohibitiv

Pe tarebele pieţelor din Oradea au apărut primele cireşe din anul 2024. Sunt de import, din America de Sud, iar preţul este unul prohibitiv.O...