AcasăNewsItele „filierei libaneze” a „Mafiei cerealelor” duc la Oana Niculescu Mizil

Itele „filierei libaneze” a „Mafiei cerealelor” duc la Oana Niculescu Mizil

Continua sa cada, una dupa alta, marile retele de evazionisti din Portul Constanta. De aceasta data a fost randul „filierei libaneze” sa pice pentru deja clasica acuza oficiala de deturnare ilegala deTVA.

TUN. Peste 30 de milioane de euro au obtinut evazionistii din afacerile ilegale cu cereale din Portul Constanta

Dupa loviturile de imagine ale DNA, la rampa au iesit acum procurorii DIICOT,  care i-au retinut pe cetatenii libanezo-britanici El Khalil Jilad si Youssef Laoun, acuzati ca ar fi creat un sistem „suveica” prin care au prejudiciat statul roman cu peste 30 de milioane de euro. Iar monitorizarea retelei formata din zeci de cetateni arabi i-a dus pe procurori pana la Calarasi, surse din cadrul anchetatorilor sustinand ca in acest caz ar aparea si numele deputatei Oana Niculescu Mizil.

Regii agriculturii

Divortati. Jamil Jimmy Zeaiter Tohme, fostul sot al Oanei Niculescu Mizil, este principalul partener de afaceri al capilor „retelei libaneze“

DIICOT ii suspecteaza pe cei doi libanezi de evaziune fiscala, contrabanda si spalare de bani. Cu ajutorul a peste 50 de conationali, dar si a unor cetateni romani, acestia importau cereale din Turcia si Liban, pe care le declarau in fals ca fiind produse in Romania, dupa care le exportau in tari extracomunitare. Au beneficiat astfel ilegal de returnari de TVA din partea statului roman de peste 30 de milioane de euro. Cei doi se numara printre cei mai bogati afaceristi din Romania, ei detinand zeci de mii de hectare de teren agricol, nenumarate ferme de animale si importante combinate avicole. De asemenea, capii retelei sunt cunoscuti si drept cei mai apropiati colaboratori ai lui Jamil Jimmy Zeaiter Tohme, fostul sot al Oanei Niculescu Mizil. Iar dupa cum sustin surse din cadrul ofiterilor de informatii care au lucrat la acest caz, legatura deputatei cu „filiera libaneza” nu s-ar opri deloc aici…

Zeci de firme in Calarasi

Oana Niculescu Mizil

Procurorii au stabilit deja ca membrii „Mafiei cerealelor” isi faceau toate firmele „fantoma” in Calarasi, peste 70 de astfel de societati comerciale aparand aici in ultimele luni. Mai mult, din interceptarea convorbirilor dintre acestia, libanezii ar fi preferat „colegiul” Calarasi, convinsi fiind ca aici beneficiau de o inalta imunitate din partea unor politicieni locali. Iar printre numele acestora,  dupa cum sustin sursele noastre, ar fi aparut si cel al Oanei Niculescu Mizil. Ramane insa in sarcina procurorilor DIICOT sa stabileasca in ce masura sunt implicati in caz toti cei prezenti in partea inca nevazuta a dosarului.

author avatar
Toni Matei
3.816 afisari

1 COMENTARIU

  1. Bai nene,sa faca bine Statul Roman sa-i expulzeze pe acesti nemernici de libanezi mafioti din tara!…mai mult ne fura si-si bat joc de noi,noi care pana in „89 le dadeam lectii!…mai mare rasul !..iar daca bombonica asta de OANA,face parte din MAFIE,s-o manince puscaria!..inseamna ca bunicul ei se intoarce in mormant,la ce magarii face ea!..de asta a tinut ea mortis sa intre in Parlament,sa aibe imunitate,nici decum sa continie munca bunicului ei,MIZIL batranul,de apararea intereselor poporului asta asuprit de toata lumea!..RUSINE MARE OANA !..un pensionar care nu credea ca un urmas de al unui adevarat ROMAN,sa-si bata joc de poporul care a ales-o in Parlament!….

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger