AcasăNewsItalienii primesc libertate cu țârâita

Italienii primesc libertate cu țârâita

Motivați de importanța de a face ceea ce trebuie pentru sănătatea publică, italienii s-au confruntat cu restricții grele impuse de guvern de când s-a decis blocarea totală la începutul lunii martie. Dar, cu mai puțin de o săptămână înainte de a fi ridicată,  oamenii au ajuns la capătul răbdării.

 

Timp de șase săptămâni întregi, italienii au acceptat și au înțeles că este mai bine pentru ei să rămână în interior și că distanțarea socială a fost esențială pentru a stopa răspândirea epidemiei. Li s-a spus că schimbările vor veni odată cu  faza a doua la 4 mai și toată lumea era dornică să audă  despre ușurarea restricțiilor, sfârșitul unui coșmar. Însă premierul Giuseppe Conte a subliniat că primează prudența, va începe o perioadă de coexistență cu virusul, deoarece nu a fost încă învins, iar numărul celor infectați poate crește cu ușurință din nou.

Când Conte a dezvăluit măsurile națiunii la televiziunea națională în direct, acestea au venit ca o dezamăgire imensă atât pentru tineri cât și pentru bătrâni, comentează RFI. Deoarece Italia a intrat în a șaptea săptămână în blocaj, mulți au spus că planurile erau mai degrabă haotice, ilogice și neclare și că puține lucruri aveau cu adevărat sens. Fabricile, șantierele de construcții și parcurile se vor redeschide din 4 mai și italienii vor putea călători, dar numai în interiorul regiunilor lor pentru a vizita rudele. În afara acestor zone circulația va fi interzisă, cu excepția locurilor de muncă și urgențelor. O altă concesie imediată a fost posibilitatea de a merge la plimbare sau la alergare, însă doar pentru o singură persoană, nu sunt permise adunări mai și măsurile de distanțare socială vor rămâne primordiale. Serviciile funerare vor fi reluate doar cu rudele apropiate, până 15  persoane sunt autorizate să participe. Slujbele bisericești rămân interzise,  o măsură ce stârnește nemulțumiri atât din partea episcopilor italieni cât și a credincioșilor.

După deschiderea companiilor de producție, vor urma alte două săptămâni (18 mai) până când marii retaileri vor putea să se întoarcă la muncă. La mai mult de o lună distanță, 1 iunie, a fost data stabilită pentru barurile și restaurantele, sălile de fitness și coaforii să poată redeschide, dar cu schimbări semnificative ale modului de funcționare din cauza necesității distanțării sociale. Premierul le-a spus italienilor că școlile nu se vor redeschide până în septembrie, lăsând mulți părinți să se întrebe ce ar face cu copiii lor de acum până atunci.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
204 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger