AcasăNewsItalienii din Napoli, pe picior de evacuare după cel mai puternic seism...

Italienii din Napoli, pe picior de evacuare după cel mai puternic seism din ultimii 40 ani. Un nou cutremur e iminent?

Italienii din Napoli, pe picior de evacuare după cel mai puternic seism din ultimii 40 ani. Un nou cutremur e iminent?Italienii din Napoli, pe picior de evacuare după cel mai puternic seism din ultimii 40 ani. Un nou cutremur e iminent? / Sursa FOTO: imaggeo.egu.eu

A fost panică la Napoli, miercuri, când s-a produs un cutremur de 4,2 grade pe scara Richter, adică cel mai puternic seism din ultimii 40 de ani.

Orașul este amenințat de un supervulcan care se află sub suprafața Câmpiilor Flegree. Situația este atât de serioasă încât autoritățile din Napoli lucrează de ceva timp la un plan de evacuare. Orașul are peste 3 milioane de locuitori.

360.000 de oameni, în pericol

Estimările sunt că aproximativ 360.000 de oameni ar putea fi în pericol, inclusiv o parte din oraşul Napoli.

Dinamica Câmpiilor Flegree este urmărită în mod constant de către reţeaua de supraveghere a Observatorului Vezuviului, în contact strâns cu Departamentul Protecţiei Civile”, a anunţat directorul instituției, Mauro Di Vito.

Vulcanul din Câmpiile Flegree (Campi Flegrei), mai puţin cunoscut decât Vezuviul, care a ras de pe hartă Pompei, a intrat în erupţie ultima oară în 1538. El ameninţă o jumătate de milion de locuitori.

Şi-au adus aminte de cutremurul din 2016

Italienii au în spate un istoric periculos, la capitolul cutremure. Şi-au adus aminte şi de seismul înregistrat în 2016, cu magnitudinea de 6,2 pe scara Richter.

Seismul înregistrat în 24 august 2016 la 3:36 a avut loc în apropiere de Norcia. A fost urmat de numeroase replici printre care cea mai mare fiind de 5,5 grade. Potrivit datelor publice, în urma seismului din 2016 înregistrat în Italia, au decedat 294 de persoane. Alte 388 au fost rănite.

author avatar
Andrei Ștefan
1.086 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger