AcasăNewsItalienii de la Salini-Impregilo intra pe mana DNA

Italienii de la Salini-Impregilo intra pe mana DNA

Lotul de autostrada construit de Salini-Impregilo este inchis din septembrie pentru lucrari de reabilitare

Dupa ce timp de doi ani “National” a cerut interventia autoritatilor in legatura cu lucrarile facute in bataie de joc de italienii de la Salini-Impregilo la autostrada Orastie-Sibiu, iata ca, in sfarsit, DNA intra pe fir. Si o face in urma unei sesizari primite din partea Ministerului Transporturilor care ii reclama atat pe italieni, cat si pe sefii CNADNR.

Lotul de autostrada construit de Salini-Impregilo este inchis din septembrie pentru lucrari de reabilitare

La doar cateva zile dupa ce “National” a publicat intelegerea de tip cartel a celor de la Salini-Impregilo cu cei de la Pizzarotti si care, practic, explica lucrarile dezastruoase de la autostrada Orastie-Sibiu, iata ca autoritatile incep sa se miste. Iar una dintre institutiile care a luat o atitudine concreta este Ministerul Transporturilor.

Contractul trebuia reziliat inca din 2014

Imediat dupa ce CNADNR a anuntat ca a facut plangere penala impotriva constructorilor italieni la Parchetul de pe langa Tribunalul Sibiu, asta doar asa ca sa nu se mai spuna ca doarme in bocanci, Corpul de Control al Ministerului Transporturilor a intocmit un raport bomba pe care l-a inaintat Directiei Nationale Anticoruptie. De aceasta dat, sunt reclamati atat sefii CNADNR, cat si italienii de la Salini-Impregilo.  Mai mult, de un dosar penal nu vor scapa nici cei care au asigurat consultanta pe santier. Astfel, in urma unui control s-a stabilit ca respectivul contract dintre CNADNR si Salini-Impregilo trebuia reziliat inca din 2014. ”La inceputul anului 2014 a fost intocmit un document de reziliere a contractului de proiectare si executie a lotului 3 al autostrazii Sibiu Orastie, dar el nu a fost promovat oficial si nu a produs efecte, cu toate ca se fundamenta oportunitatea rezilierii contractului. Astfel, masura nu a condus la remedierea deficientelor”, constata reprezentantii guvernamentali. Potrivit lor, pana in acest moment, cei de la Salini Impregilo SpA au primit 94,32% din banii prevazuti in contract (peste 604 milioane de lei, fara TVA, in formula initiala. Potrivit raportului Corpului de Control, Beneficiarul nu a urmarit corespunzator derularea contractului si nu a aplicat prevederile acestuia, nu s-a asigurat ca au fost solutionate toate revendicarile sale privind calitatea executiei, nu a luat in calcul executarea garantiei de buna executie si nu a promovat oportunitatea si necesitatea rezilierii contractului.

author avatar
National
438 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger