AcasăNewsItalia si Grecia cad in mana anarhistilor

Italia si Grecia cad in mana anarhistilor

Simbolul gruparii Federazione Anarchica Informale, lasat la locul faptei

Guvernul italian a ridicat pragul de alerta in jurul obiectivelor sensibile din cauza unui val de atacuri ale anarhistilor, ca razbunare pentru „tovarasii greci”.

Simbolul gruparii Federazione Anarchica Informale, lasat la locul faptei

Pentru joi este prevazuta o reuniune a Comitetului italian pentru Ordine si Securitate, in cursul careia se va hotari chiar utilizarea fortei armate, daca este cazul. Ultimul atac revendicat de o celula a Federazione Anarchica Informale (FAI) s-a petrecut vineri, la Genova, cand a fost vizat directorul filialei gigantului public Finmeccanica.

Potrivit procurorului din Genova, Michele Di Lecce, FAI a anuntat „alte opt actiuni de razbunare a anarhistilor arestati in Grecia”. FAI, care se declara impotriva „dictaturii europene si a dictaturilor de tip marxist”, a revendicat atentatele cu colet-capcana impotriva agentiilor de strangere a impozitelor apartinand de Equitalia, Roma. Doua cocteiluri Molotov au vizat in noaptea de vineri spre sambata o agentie a Equitalia din Livorno. Un dispozitiv artizanal a explodat, ieri dimineata, in fata unui birou de impozite din Atena, provocand pagube materiale.

author avatar
Adina Mutar
121 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger