AcasăNewsItalia scoate cutitul la UE

Italia scoate cutitul la UE

Cu benzina malteza, un grup de migranti a ajuns in Sicilia iar Matteo Salvini a vazut rosu

Ministrul italian de Interne, Matteo Salvini, liderul Ligii (extrema dreapta) a reactionat violent dupa o disputa cu Malta pe care a acuzat-o ca a ajutat migranti sa vina in Italia si a amenintat ca ”va bloca toate activitatile europene”.

Cu benzina malteza un grup de migranti a ajuns in Sicilia iar Matteo Salvini a vazut rosu

„Am demonstrat ca stim sa ne aparam frontierele si vom demonstra ca, eventual, putem bloca, de asemenea, bugetele si activitatile europene atat timp cat Europa si unele tari vor continua sa-si bata joc de italieni”, a declarat duminica  Salvini ,la Milano. Reactia lui Salvini vine dupa un dur schimb de replici avut cu o zi inainte cu Malta pe care a acuzat-o ca a ajutat migranti sa debarce pe insula siciliana Lampedusa. „Malta a ajutat o ambarcatiune cu 13 migranti la bord furnizand veste de salvare, apa si o busola”, a declarat Matteo Salvini, descriind „un act ostil din partea altei tari din UE”, dupa incidentul petrecut in octombrie la frontiera franco-italiana.
Atunci, el a criticat operatiunile de respingere a migrantilor in cursul carora jandarmeria sau politia din Franta au patruns pe teritoriul Italiei, in localitatea Claviere din Muntii Alpi.
Ministrul maltez de Interne, Michael Farrugia  a reprosat Romei ca „nu a rapuns la obligatiile internationale si conventiile relative la zona de cautare si salvare”. ”In  ultimii ani, Italia a primit 700.000 de migranti.
„Nimeni nu-si poate permite sa ne dea lectii. Cu atat mai putin Malta”, a replicat Salvini.

author avatar
Tudor Borcea
163 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger