AcasăNewsItalia, la masa negocierilor de criza

Italia, la masa negocierilor de criza

Berlusconi vrea sa-l schimbe pe ministrul Finantelor, ceea ce starneste ingrijorare la nivel european

Oficiali de rang inalt din UE au fost convocati de presedintele Consiliului European, Herman von Rompuy, pentru a analiza datoriile Italiei.

Berlusconi vrea sa-l schimbe pe ministrul Finantelor, ceea ce starneste ingrijorare la nivel european

Oficial, la intrunirea din weekend se va discuta despre un al doilea pachet de salvare destinat Greciei. Insa, potrivit unor surse oficiale, care au dorit sa-si pastreze anonimatul, ingrijorarea la nivel european este ca Italia o ia pe urmele Greciei. Vineri, actiunile celei mai mari banci a Italiei, Unicredit Spa, au cazut cu 7,9%, iar principalul indice bursier al Italiei a coborat cu 3,5 procente. Nici  investitorii nu se arata interesati sa achizitioneze obligatiuni italiene.

Unde sa se intoarca romanii?!

Ingrijorarea cea mai mare este ca Berlusconi il submineaza pe ministrul Finantelor, Giulio Tremonti, care a propus taieri masive ale cheltuielilor pentru a controla deficitul bugetar si exista suspiciunea ca acesta va fi inlocuit.  Economia Italiei, a treia din zona euro, este un rai pentru muncitorii imigranti, dintre care foarte multi romani, care-si gaseau loc pe piata de munca. Daca Italia intra in criza, acestia se vor intoarce acasa cu buzunarele goale si vor ingrosa randurile celor fara serviciu.

Vin vremuri foarte grele…

Secretarul Trezoreriei americane, Timothy Geithner, iese rar, dar cand iese, uite ce spune: „Vin vremuri foarte grele, care vor dura un timp indelungat! Americanii nu se vor fi confruntat cu astfel de probleme economice in toata viata lor!” Dar neamericanii?

author avatar
Adina Mutar
149 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger