AcasăNewsItalia, in soc! Berlusconi se aliaza cu stanga, iar Bursa se duce...

Italia, in soc! Berlusconi se aliaza cu stanga, iar Bursa se duce in jos!

Silvio Berlusconi

In urma voturilor legislative,  stanga italiana a obtinut majoritatea in Camera Deputatilor, iar dreapta a obtinut mai multe mandate in Senat.

Silvio Berlusconi

„O tara neguvernabila, politic si tehnic, cu putine solutii fondate pe aliante, aproape impracticabile si numeric insuficiente”, este de parere analistul politic Massimo Razzi. Si analistii economici prevad un viitor sumbru, mai ales ca Bursa a atins pragul rosu (-0,1%).

Bersani n-a obtinut o victorie care sa-l fereasca de alianta cu Berlusconi

Pietele sufera unda de soc a instabilitatii guvernamentale, Italia aflandu-se in recesiune, cu o datorie colosala, de peste 120% din PIB. Silvio Berlusconi, liderul coalitiei de centru-dreapta din Italia, a avansat ipoteza unei aliante cu fortele de centru-stanga, pentru a forma un Guvern, condus de principalul sau adversar, Pier Luigi Bersani. Germania a transmis politicienilor italieni ca trebuie sa respecte programul de reforme initiat de premierul Mario Monti. Se pare ca presedintele Parlamentului European, Martin Schulz, a inteles mai corect mesajul poporului italian. „Oamenii sunt pregatiti sa faca sacrificii, dar nu cu orice pret”, a afirmat el.

author avatar
Adina Mutar
247 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger