AcasăNewsItalia elimina, de la 1 ianuarie 2012, restrictiile pe piata muncii impuse...

Italia elimina, de la 1 ianuarie 2012, restrictiile pe piata muncii impuse romanilor

Vesti bune pentru romanii care planuiau sa mearga sa lucreze in strainatate. Italia va elimina, de la 1 ianuarie 2012, restrictiile pe piata muncii impuse cetatenilor romani si bulgari.

Ministerul de Afaceri Externe din Italia a transmis, joi dupa-amiaza, Ambasadei Romaniei din acest stat o scrisoare semnata de directorul general responsabil cu tarile din UE, Mario Bova. Prin intermediul documentului, se anunta incetarea restrictiilor impuse muncitorilor romani, incepand cu 1 ianuarie, anul viitor, informeaza Mediafax.

Decizia autoritatilor italiene a fost salutata de ministrul roman al Muncii, Sulfina Barbu. „Ne bucura decizia guvernului italian. Prin eliminarea restrictiilor impuse muncitorilor romani si bulgari, executivul italian transmite un semnal important, in acord cu valorile si drepturile fundamentale ale Uniunii Europene. Italia nu mai cere nicio derogare si arata, in acest fel, ca respecta tratatul de aderare a Romaniei si Bulgariei la Uniunea Europeana. Apreciem aceasta decizie, cu atat mai mult cu cat in Italia, traiesc si muncesc aproximativ 1 milion de romani.

243 afisari

1 COMENTARIU

  1. Daca in Romania salariile sunt reduse plecam in Italia desi vom fii tratati ca slugile, doar ca pe bani mai multi decat aici. Poate isi vor schimba perceptia si angajatorii nostri despre munca si salarii.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger