AcasăNewsISU Dobrogea, decize radicală după tragedia de la Constanța. Toți angajații sunt...

ISU Dobrogea, decize radicală după tragedia de la Constanța. Toți angajații sunt vizați

incendiuISU Dobrogea, decize radicală după tragedia de la Constanța. Toți angajații sunt vizați / foto: Digi 24

Pompierii din cadrul ISU vor fi reinstruiți, începând de vineri, a anunţat purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea, Anamaria Stoica. Ea a precizat că este vorba de aproximativ 800 de persoane care vor face această reinstruire.

S-a luat această decizie în urma incendiului de marți dimineață, unde o femeie a căzut de la etajul șase după ce locuința sa a luat foc. Atunci, autoscara pompierilor, necesară pentru a salva femeia aflată în dificultate, a ajuns cu întârziere.

„Începând cu aceată dimineaţă de la ora 8.30, personalul din dispeceratul ISU a fost reinstrit cu privire la sistemul aplicabil în domeniul de competenţă. Totodată aceste reinstruiri urmează să aibă loc în zilele următoare şi în dispeceratele din cadrul celorlalte subunităţi din cadrul ISU Dobrogea al judeţului Constanţa, iar ulterior vor avea loc reinstruiri cu oameni din operativ, din subunităţile de intervenţie privind procedurile operaţionale în cazul situaţiilor de urgenţă”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea, AnaMaria Stoica, potrivit News.ro.

Sancțiuni după tragedia din Constanța

A apărut primul raport după intervenția pompierilor de marți, de la Constanța. IGSU transmite că a găsit disfuncționalități în intervenția echipelor de salvare. De exemplu, primele echipaje de intervenție au plecat cu un minut mai târziu față de timpul maxim prevăzut de regulament, iar autoscara a fost alertată la 11 minute de la apel, deși trebuia imediat, conform protocoalelor.

În urma controlului instituția anunță mai multe sancțiuni disciplinare. IGSU a dispus cercetarea disciplinară a trei ofițeri cu funcții de conducere de la nivelul ISU Constanța, „întrucât gravitatea faptelor săvârșite impune aplicarea unor sancțiuni mai aspre, în corelare cu disfuncțiile create în activitatea instituției”.

De asemenea, vor fi sancţionaţi disciplinar patru subofiţeri din cadrul ISU Constanţa şi personalul care a gestionat apelurile de urgenţă şi a coordonat resursele locale. IGSU a mai stabilit că au fost transmişi eronat timpii de alertare şi de ajungere la locul intervenţiei.

author avatar
Andreea Vlad
453 afisari

1 COMENTARIU

  1. #POMPIERII #MAI #DSU #Arafat
    Nu trebuie să vină nimeni . Departamentul trebuie desființat, resursa tehnica SMURD ( respectiv echipaje de terapie intensiva mobila -TIM, autospecialele hiperbare , autospecialele , echipajele de terapie intensivă mobilă nou-născuţi /TIM-NN, ATPVM-uri, elicoptere SMURD etc … ) trebuie redistribuită spre serviciile SAJ , ambulantele SMURD B – Echipajele de prim-ajutor cu capacitate de evacuare a victimei (PA-T) trebuie să fie folosite pentru ceea ce au fost destinate initial – insotirea echipajelor de pompieri ( stingere, descarcerare si alte salvari complexe) la interventie . Resursa umana trebuie sa revina la bunele practici traditioanale ( pentru cunoscatori) . Resursele financiare trebuiesc facute rational si pentru achizitioanarea de tehnica moderna de interventie …dupa ce sunt consultati beneficiarii acestor achizitii …ma refer la ISUJ . Angajarile din sursa externa ( direct subofiteri si ofiteri ) trebuie să inceteze. Singura resursa viabilă de personal trebuie sa fie Scoala de subofiteri pompieri si Academia . Subofiterii operativi care ies din sistem trebuiesc inlocuiti cu SGP (soldat/gradat profesionist) …nu subofiteri . SGP care vor sa treaca in corpul subofiterilor trebuie sa aiba cel putin 3 ani de interventie.Comanda IGSU este greu de schimbat …asa peste noapte ….revenirea la normalitate se face din mers ( trebuiesc 4-5 ani) . Desfintarea DSU ( cu Arafat cu tot) este cheia refacerii structurale a armei pompierilor .Am zis .
    Text preluat!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger