AcasăNewsISU a dat amenzi de 8.000 de lei, in urma unor controale...

ISU a dat amenzi de 8.000 de lei, in urma unor controale la metrou, in Capitala

Bucurestenii care aleg sa calatoreasca – cel mai adesea spre munca sau pe drumul catre casa- folosind transportul in comun de subteran vor fi principalii interesati sa afle concluziile unor controale desfasurate de catre specialistii de la Inspectoratul pentru Situatii de urgenta (ISU) Bucuresti-Ilfov.

In cele cinci luni care au trecut de la inceputul anului au fost facute trei verificari inopinate, la nivelul retelei de transport cu metroul. Aceste controale au avut ca scop o verificare a cailor de evacuare, dar si a felului in care sunt folosite instalatiile electrice, din cate se anunta, vineri, din directia ISU „Dealu Spirii”.

Controalele au scos la iveala mai multe probleme. Conform sursei citate, specialistii au gasit ‘neconformitati’ atat la nivelul statiilor – la peroane sau pasaje, cat si la nivelul iesirilor catre suprafata, ca urmare au fost date patru amenzi si sapte avertismente, totalizand 8000 de lei.

Din comunicatul ISU Buucresti aflam faptul ca printre neregulile constatate se numara si faptul ca unele usi de evacuare sunt zavorate, dar si ca nu toate caile de evacuare sunt marcate cu indicatoare standars,

Mai exact, specialistii bucuresteni in Situatii de Urgenta noteaza faptul ca „Principalele nereguli constatate in subteran sunt urmatoarele:

1.Ingreunarea evacuarii persoanelor, prin reducerea latimii de circulatie, din cauza:

Unor modificari la sistemul de trecere cu turnicheti;

Amplasarii, in anumite zone, a unor spatii comerciale, vitrine, lifturi;

Blocarii cu zavoare a unor usi de evacuare;

Sensului de deschidere a unor usi de acces/evacuare, care se face in sens invers evacuarii.

2. Nemarcarea tuturor cailor de evacuare prin indicatoare standardizate si functionarea necorespunzatoare a iluminatului de siguranta.

3. Nemarcarea cu indicatoare a tablourilor electrice aferente scarilor rulante.

4. Exploatarea unor conductori electrici cu contacte imperfecte la conexiuni si legaturi, precum si strapungerea izolatiei sau lipsa acesteia.

5. Amplasarea la suprateran, in imediata apropiere a iesirilor, a unor constructii provizorii, diverse amenajari sau spatii de parcare, care reduc latimea libera de circulatie a cailor de acces, de evacuare si de interventie”.

sursa foto: Facebook/ISUBIF

186 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger