AcasăNewsIstoria mastii Anonymous, simbol al revolutiei mondiale

Istoria mastii Anonymous, simbol al revolutiei mondiale

Guy Fawkes, omul a carui fata a fost „imprumutata” de Lloyds

Grupul care organizeaza revolutia mondiala, Anonymous, a optat pentru un simbol inedit: masca din filmul american „V de la Vendetta” (2006).

In film este vorba tot de o revolutie, impotriva establishment-ului britanic de tip nazist, care inrobise populatia si transformase statul intr-unul politenesc.

Imaginea lui Guy Fawkes

Guy Fawkes, omul a carui fata a fost „imprumutata” de Lloyds

Organizatorul revolutiei era un enigmatic personaj, care era rareori surprins de camerele de supraveghere, purtand o masca. In prezent, acea masca este folosita in toata lumea, ca simbol al protestului impotriva elitei financiare mondiale, care a subjugat intreaga lume. Masca are infatisarea legendarului luptator catolic britanic Guy Fawkes (13 aprilie 1570 – 31 ianuarie 1609). Acesta a fost organizatorul complotului „Praful de pusca” din 1605, care viza asasinarea regelui James I (prin aruncarea in aer a Palatului Westminster) si instaurarea unui monarhii catolice.

Afacerea mastilor, milioane de dolari

Julian Assange, luat la rost de politie ca sa-si dea masca jos, cand a sosit in fata Bursei din Londra

In filmul „V de la Vendetta”, masca simboliza lupta unui singur om impotriva sistemului, iar lupta acestuia culmina cu aruncarea in aer a Parlamentului britanic.

Mastile, simbol al revolutiei mondiale

Anarhistul singuratic din film a devenit emblema actuala a revolutiei mondiale, iar masca creata de David Lloyd, accesoriul indispensabil al revolutionarilor. „Cred ca grupul Anonymous a optat pentru masca din nevoia justificata de a-si ascunde identitatea si nevoia de utiliza un simbol popular”, spune Lloyd. „Ma bucur ca au ales creatia mea!” Initial produsa pentru filmari si promovare de catre Warner Bros, masca este in productia de serie a companiei Rubies Costume, care a vinde peste 100.000 de bucati anual, la un pret minim de 6 dolari. Daca este mai elaborata, ajunge si la 32 de dolari.

Mastile Anonymous, o afacere de milioane de dolari

Inca nu s-au comandat masti cu diamante, ca tocmai impotriva bagatanilor este indreptata miscarea.

author avatar
Adina Mutar
3.759 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger