AcasăNewsIsterie la Spitalul Floreasca. Bolnavii, păziți non-stop de rude

Isterie la Spitalul Floreasca. Bolnavii, păziți non-stop de rude

Medicii Spitalului de Urgență Floreasca din Capitală se confruntă în ultima perioadă cu o situație extrem de dificilă, din cauza rudelor pacienților, care refuză să părăsească unitatea sanitară. Mediatizarea excesivă a cazului pacientei care a luat foc pe masa de operație a provocat o adevărată isterie printre oameni, care se tem să-și lase rudele singure în spital.

De frică, rudele pacienților nu mai vor să părăsească Spitalul de Urgență Floreasca

Sănătatea pacienților internați la Spitalul de Urgență Floreasca din București este în pericol. De data aceasta, vinovați de riscurile create se fac chiar rudele celor bolnavi, care nu vor să plece din unitatea sanitară, creând probleme personalului medical. ”Am fost săptămâna trecută la Spitalul Floreasca, ne-am întâlnit cu consiliul medical și cu comitetul director, am discutat despre problemele pe care le au, iar noi le-am arătat cam cum vedem noi lucrurile. Medicii s-au plâns că se confruntă cu faptul că mulți aparținători vor să stea cu pacienții și să-i păzească în spital. S-a ajuns la o situație absurdă. Le-am spus că nu trebuie să intre în conflict cu rudele bolnavilor și să găsească soluții, să le explice de ce nu este bine ceea ce fac. Medicii spun că nu reușesc să-i scoată din spital, că le-au explicat, dar aparținătorii spun că își păzesc rudele. Există un grad de neîncredere apărut la acest spital, după mediatizarea cazului pacientei arse. Îmi aduc aminte că, după cazul Colectiv, când au apărut informații despre infecții, a venit o pacientă de 7 ani, cu meningită, iar tatăl a refuzat să o interneze pentru că s-a temut că va contacta altă infecție. A dus-o acasă și după trei zile a adus-o la spital, dar medicii nu au mai avut ce să-i facă și a decedat. Dacă lucrurile nu sunt făcute cu măsură și responsabilitate, se pot întâmpla tragedii. Faptul că acum rudele nu vor să părăsească spitalul este clar în defavoarea pacienților. În primul rând se induce o stare de agitație, de neîncredere, iar echpa medicală lucrează sub presiune. Nu mai poți lua decizii adecvate dacă lucrezi sub presiune și la cazuri grave, unde trebuie să fii detașat de problemele tale, nu să mai ai grijă că te împinge cineva de la spate. În al doilea rând, este periculos și din cauza riscului de a introduce viruși de afară în spital, mai ales că ne confruntăm cu o creștere a cazurilor de gripă”, ne-a declarat dr.Vasile Cepoi, președintele Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate (ANMCS).

Spitalul, monitorizat de autorități

Spitalul Clinic de Urgență Floreasca a fost sancționat cu suspendarea acreditării, fapt ce a generat o serie de măsuri obligatorii de implementat și o monitorizare continuă din partea ANMCS. ”Având în vedere constatarea de către Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate a apariției la nivelul Spitalului Clinic de Urgentă București a unui eveniment advers grav asociat asistenței medicale neraportat de către unitatea sanitară, ANMCS a emis ordinul de suspendare a acreditării Spitalului Clinic de Urgență București. Suspendarea acreditării unității sanitare se dispune pană la remedierea de către aceasta a deficiențelor care au condus la suspendarea acreditării, dar nu mai mult de 6 luni de la data intrării în vigoare a ordinului de suspendare. În termen de maximum 5 zile lucrătoare de la primirea ordinului, unitatea sanitară elaborează și transmite ANMCS spre avizare planul de măsuri pentru remedierea cauzelor care au condus la suspendarea acreditării. Acest plan trebuie să conțină, pentru fiecare măsură, responsabilul desemnat de unitatea sanitară și termenul de îndeplinire a măsurii.  Pe parcursul perioadei de suspendare, unitatea sanitară raportează săptămanal către ANMCS măsurile adoptate pentru remedierea neconformităților”, se arăta într-un comunicat al ANMCS.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
1.320 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger