AcasăNewsIsteria capsiera: Cine da permis de portarma televiziunilor?

Isteria capsiera: Cine da permis de portarma televiziunilor?

"E o jucarie!" "Ba e un capsier!"

„Un membru CNA a scos pistolul in Parlament!” „Sergiu Nicolaescu amenintat cu pistolul!” „Audiere cu pistolul pe masa!” „Cum a intrat inarmat in Parlamentul Romaniei?” Cu aceasta rafala de vorbe isterice au fost bombardati romanii miercuri dupa-amiaza, dupa audierea lui Constantin Dutu in comisiile de cultura ale Palamentului. „El (Dutu – n.r.) nu poate fi lasat sa plece asa”, spumega reporterita frenetica. „A amenintat comisia cu o arma, toti au fost in pericol, si noi ziaristii… Puteam fi omorati…”

"E o jucarie!" "Ba e un capsier!"

„E o jucarie„, repeta omul, altminteri putin senil, putin plecat de-acasa, incat te-ntrebi cum a ajuns el in CNA si ce face pe acolo. Dar vazandu-i pe membrii comisiilor de cultura cum declarau ca le-a fost frica pentru viata lor,  vazandu-i pe ziaristi cum refuza sa puna mana pe jucaria pe care Dutu le-o intindea, te dumireai: omul era la locul lui, printre ai lui. Balaceanca e prea departe. Prea mica.

Apoi a inceput periplul in studio si la telefon. Un politist a dat verdictul: „E un pistol capsier, pentru care e nevoie de permis!” Si isteria s-a relansat: „Domnule, e o jucarie!”, „Ba e capsier si e periculos, de vreme ce trebuie permis”, reiau din zbor realizatorii emisiunii, cu sufletul la gura.

Asadar, chestiile alea de plastic, de fier sau de tabla, cu care inebuneam lumea de la blocurile din jur cand ne jucam de-a hotii si vardistii, ce curaj!, pe vremea lui Ceausescu, erau „capsiere” chinezesti. Cu exceptia lui Chirita Liviu, ala avea un „capsier” nemtesc, de la un unchi fugit.

Constantin Dutu a fost chemat la politie, ca sa i se verifice „capsierul„. O purtatoare de cuvant a strecurat indoiala in studio: „se va verifica daca pentru arma respectiva este nevoie de permis sau este una de jucarie„. „Si daca e de jucarie, ce se intampla?” „Nimic”, raspunde politista, dupa care se lasa linistea. Nimicul nu vinde.

S-a dovedit: „Capsierul” era o jucarie, pentru care nu e nevoie de permis

S-a dovedit: televiziunea este o arma extrem de periculoasa, pentru care teoretic este nevoie de permis.

Permisul pentru televiziune il da CNA, unde Dutu si altii ca el intra cu permis de la Parlament.

Permisul pentru Parlament il dam fiecare dintre noi, prin vot.

Ce ne mai miram?

author avatar
Adrian Patrusca
239 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger