AcasăNewsIstanbul, paralizat de nunta fiicei lui Erdogan

Istanbul, paralizat de nunta fiicei lui Erdogan

Sumeyye, alaturi de alesul inimii, Selcuk Bayratkar

Mariajul fiicei cele mici a presedintelui Turciei, Recep Tayyip Erdogan, Sumeyye, cu Selcuk Bayratkar, care detine o fabrica de drone, a avut loc, sambata, la Istanbul, pe fondul unor masuri de securitate exceptionale.

Sumeyye, alaturi de alesul inimii, Selcuk Bayratkar

Potrivit presei turcesti, 6.000 de persoane au fost invitate la nunta lui Sumeyye (30 de ani). Presedintele Recep Erdogan si sotia sa, Emine, au patru copii, doi baieti, Burak si Bilal, si doua fete, Esra si Sumeyye. Ceremonia a debutat cu o lectura din Coran, potrivit postului de telerviziune NTV. Chiar daca si-a anuntat plecarea din guvern, premierul Ahmet Davutoglu (impreuna cu generalul Hulusi Akar, seful Statului Major) a fost martor din partea miresei. La eveniment a fost prezent si primul ministru pakistanez, Nawaz Sharif. Dupa disensiuni cu Recep Erdogan, Ahmet Davutoglu si-a anuntat, saptamana trecuta, plecarea din fruntea Partidului Justitiei si Dezvoltarii (AKP) si, automat, si din executiv. Prezenta sa langa miri pare a urmari disiparea rumorilor cu privire la un conflict cu seful statului.

Strazi inchise, bariere…

O serie de artere de circulatie din Istanbul au fost inchise iar bariere suplimentare au fost ridicate in jurul salii de nunti din Kucukcekmece, suburbie aflata in partea europeana a Istanbulului, potrivit mass-media turca. Sumeyye Erdogan, licentiata la London School of Economics, a consiliat partidul la putere, AKP, in materie de politica externa in perioada cand tatal sau era prim-ministru, insa a incetat sa mai lucreze pentru partid de cand Recep Erdogan a devenit presedintele Turciei, in 2014. Ea este si vicepresedintele unui grup pro-islamic pentru apararea drepturilor femeilor, ”Asociatia pentru femei si democratie”. Mirele, care a inceput studii la Universitatea tehnica din Istanbul, detine si un doctorat la Georgia Institute of Technology (SUA). Selcuk Bayratkar este si responsabil tehnologic la firma pe care o conduce familia sa, Baykar Makina, care fabrica drone si care a participat la mai multe proiecte de dezvoltare a sistemelor de aparare ale Turciei.

author avatar
Tudor Borcea
248 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger