AcasăNewsIsraelul va lua in mod independent decizii in privinta Iranului

Israelul va lua in mod independent decizii in privinta Iranului

Israelul va lua in mod independent decizii pe marginea dosarului iranian, a declarat duminica ministrul israelian al afacerilor externe Avigdor Lieberman, in ajunul intrevederii dintre premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, si presedintele SUA, Barack Obama.

„Fara indoiala, SUA sunt cea mai mare putere mondiala si cea mai mare si mai importanta tara-prietena a Israelului, insa noi suntem un stat independent si in cele din urma statul Israel va lua cele mai potrivite decizii, ca urmare a propriei sale evaluari a situatiei”, a spus Lieberman intr-un interviu acordat postului de radio public israelian.

„Dosarul iranian este cunoscut, directia luata de Iran este clara. Trebuie sa luam deciziile in mod calm, cantarind bine argumentele pro si contra. Toate aceste speculatii nu fac bine nimanui”, a subliniat ministrul israelian, facand aluzie la informatiile privind o eventuala operatiune militara a Israelului indreptata impotriva obiectivelor nucleare iraniene.

In ultimele saptamani Israelul a alimentat sau a infirmat in mod alternativ informatiile privind posibilitatea unor bombardamente israeliene menite sa paralizeze programul nuclear iranian, pe care Tel Avivul il considera ca fiind unul cu destinatie militara, nu civila dupa cum afirma Teheranul.

Lasand la randul sau sa se inteleaga ca Israelul ar putea actiona in mod independent impotriva Iranului, premierul Netanyahu a declarat vineri, in timpul vizitei sale in Canada, care precede intrevederea sa cu presedintele american Obama, ca doreste sa „protejeze libertatea Israelului”.

SUA si tarile europene fac presiuni asupra Israelului sa nu atace Iranul si sa ofere o sansa sanctiunilor internationale menite sa determine Teheranul sa renunte la programul sau nuclear.

author avatar
Ciprian Purice
102 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger