AcasăNewsIsraelul si Arabia Saudita vor sa atace Iranul

Israelul si Arabia Saudita vor sa atace Iranul

Israelul are planuri militare comune cu arabia Saudita, iar Shimon Peres (foto jos) avertizeaza asupra pericolului nuclear in intregul Orient Mijlociu

Israelul si Arabia Saudita au un plan comun de rezolvare a „problemei iraniene”. Daca marile puteri nu  vor incheia un acord de stopare a imbogatirii uraniului de catre autoritatile de la Teheran, cele doua tari vor ataca instalatiile nucleare iraniene.

Israelul are planuri militare comune cu arabia Saudita, iar Shimon Peres (foto jos) avertizeaza asupra pericolului nuclear in intregul Orient Mijlociu
Shimon Peres

Conform presei britanice, Israelul si Arabia Saudita coopereaza pentru elaborarea unor planuri de urgenta in masura sa anihileze pofta de uraniu imbogatit a Iranului. Arabia Saudita a acordat deja permisiunea ca avioanele militare israeliene sa tranziteze spatiul aerian saudit pentru atacarea instalatiilor nucleare iraniene.

Pregatiri de razboi

Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, incearca sa convinga SUA si Franta sa nu accepte un acord cu Iranul daca regimul de la Teheran nu va prezenta garantii clare ca va renunta definitiv la ambitiile nucleare cu caracter militar. Cu toate acestea, israelienii sunt convinsi ca acordul nu va elimina posibilitatea folosirii de catre iranieni a uraniului in scopuri militare. Potrivit Sunday Times, surse apropiate planurilor de razboi ale celor doua state sustin ca imediat ce va fi semnat acordul nuclear cu Iranul, optiunea militara va fi reactivata. „Liderii sauditi sunt furiosi, acceptand sa ofere Israelului tot ajutorul de care are nevoie”, afirma sursele citate.

Bombe atomice in tot Orientul Mijlociu

Presedintele Israelului, Shimon Peres, a tras atentia ca, in cazul in care Iranul va reusi sa produca bomba atomica, toate statele din Orientul Mijlociu vor dori sa o aiba. Intrebat de ziaristii de la Le Journal du Dimanche daca Israelul detine bomba atomica, Peres a dat un raspuns evaziv. „Noi nu am spus niciodata ca avem bomba atomica si nu am amenintat niciodata pe nimeni”, a spus presedintele israelian, continuand politica Israelului de a nu confirma si nici de a infirma posesia bombei. Conform unor experti militari, Israelul ar detine peste 100 de focoase nucleare.

author avatar
Arpad Dobre
283 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger