AcasăNewsIsraelul se pregateste sa atace Iranul

Israelul se pregateste sa atace Iranul

Desfasurarea rachetelor Jericho, o „actiune diferita de sanctiunile economice”, dupa cum spunea Dan Meridor

Dupa cateva „accidente” inexplicabile petrecute pe la bazele militare iraniene, puse pe seama „celulelor” Mossad si CIA, acum exista rapoarte ca Israelul se pregateste de atac fatis.

Desfasurarea rachetelor Jericho, o „actiune diferita de sanctiunile economice”, dupa cum spunea Dan Meridor

Oficialii iranieni anuntasera ca au prins 12 agenti CIA si Mossad care planuiau sa atace obiective strategice militare si nucleare de pe teritoriul Iranului. Se vede treaba ca nu i-au prins pe toti! Israelul nici nu a confirmat, nici nu a dezmintit oficial ca ar fi implicat in „accidentele” de la bazele militare iraniene. Dan Meridor, ministrul israelian al Informatiilor si Energiei Atomice, a declarat sugestiv ca „in timp ce unele state impun Iranului sanctiuni economice, altele actioneaza diferit”. De exemplu, Israelul isi desfasoara un sistem de rachete ofensive Jericho, cu raza medie si lunga de actiune, in afara Ierusalimului si in Cisiordania, conform infowar.com.

Dan Meridor

Specialistii nu cred ca este vorba de teste sau exercitii militare, deoarece niciodata acestea nu s-au desfasurat in afara bazelor militare israeliene. Desfasurarea rachetelor Jericho poate fi justificata de un posibil atac al NATO asupra Siriei, care ar da unda verde Israelului sa se „ocupe” de Iran.

Marea Britanie si-a evacuat personalul diplomatic

Marea Britanie si-a evacuat intregul personal diplomatic de la ambasada din Teheran, mutandu-l in Emiratele Arabe Unite, dupa atacurile violente care au vizat doua imobile ale misiunii diplomatice britanice. Norvegia si-a inchis temporar ambasada din Teheran, urmand sa se decida daca personalul va fi sau nu evacuat.

author avatar
Adina Mutar
387 afisari

1 COMENTARIU

  1. Aproape fara comentarii, deoarece actiunea Isrelului era iminenta inca de acum sase luni. E de apreciat ca un jurnal de acest tip isi permite sa scoata la iveala matrapazlacurile evreiesti din aceasta zona . Un alt butoi de pulbere este gata sa faca explozie.Nimeni nu vrea sa ia in calcul pozitia pe care Moscova o va avea fata de aceste doua conflicte iminente: respectiv Iran si Siria. In acest timp se poate constata cu ingrijorare ca inca odata in istoria multimilenara a Romaniei, ne-am ales gresit alianta. Ingrijorator!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger