AcasăNewsIsraelul face dovada: certificatul de nastere al lui Obama este fals

Israelul face dovada: certificatul de nastere al lui Obama este fals

Barack Obama

Atacul asupra facilitatilor nucleare ale Iranului, atat de dorit de israelieni, produce efecte „secundare” in politica SUA.

Barack Obama

Dupa ce Obama s-a distantat tot mai mult de Israel si de prioritatile acestui stat, acum incaseaza lovitura dupa lovitura in plina campanie electorala pentru un nou mandat prezidential.

Certificatul de nastere, „un fals grosolan”

Cerificatul a fost prelucrat intr-un program grafic, adaugandu-se cifra „1” la codul numeric dat de Departamentul american al Sanatatii si Educatiei

Website-ul  israelian Stiinta si Tehnologie a publicat un studiu asupra mult comentatului certificat de nastere al presedintelui american, dovedind ca acesta a fost falsificat.

Portalul a fost creat de dr. Israel Hanukoglu, profesor de biochimie si biologie moleculara la Universitatea Ariel din Samaria si fost consilier pe probleme de stiinta al premierului Benjamin Netanyahu.

Sunt tot mai multe intrebari cu privire la locul unde a fost nascut Barack Obama

De aceea nici nu ne mira atentia deosebita cu care cercetatorii de la Stiinta si Tehnologie s-au aplecat asupra certificatului de nastere al lui Barack Hussein Obama, prezentat de Casa Alba in aprilie 2011, ca sa inchida gurile scepticilor. Si abia ca le-a deschis mai tare.

Israel Hanukoglu, fost consilier pe probleme de stiinta al premierului Benjamin Netanyahu

Portalul israelian isi arata stupefactia asupra „falsului grosolan care naste intrebari legitime asupra identitatii persoanei care a ajuns la conducerea celei mai puternice tari din lume”. „Domnul Obama este liderul Lumii Libere si din aceasta pozitie politicile duse de acesta pot afecta intreaga lume, nu numai SUA”, este motivatia studiului dedicat certificatului de nastere. Si asta pentru ca, nici pe ultima suta de metri, Obama nu a vrut sa-l primeasca pe Netanyahu intre patru ochi, in problema atacarii Iranului, preferand sa vorbeasca la telefon!

Un „1” ratacitor

Folosind programul software Foxit Reader, versiunea 4.3.1, cercetatorii israelieni au descoperit ca ultima cifra din codul numeric dat de Departamentul american al Sanatatii si Educatiei (61 10841) dispare daca se mareste cu 800%. La o examinare mai atenta a cifrei buclucase s-a observat ca este scrisa cu alt font decat celelalte cifre care alcatuiesc numarul. „Acesta este doar un mic exemplu, dar suficient cat sa demonstreze ca PDF-ul publicat de Casa Alba a fost alterat de un software grafic”, se arata in studiu. Urmatorul pas a fost examinarea PDF-ului in Inkscape graphics software, versiunea 0.48.1. „In programele grafice vectoriale, imaginea este compusa din elemente, care stau grupate. Daca forma lunga a certificatului lui Obama prezentat de Casa Alba este o fotocopie a documentului original, n-ar trebui ca imaginea sa fie compusa din parti separate. Programul arata ca imaginea documentului este compusa din doua parti separate, care au fost grupate intr-una singura. Totodata, programul a pus in evidenta existenta a noua straturi diferite, negrupate, iar din cel mai important lipseste ultima cifra „1” din codul numeric 61 10641”.

Rasa trebuia sa fie „negro” in 1961

Ivan Zatkovici, expert in computere, care a lucrat consultant pentru corporatiile McGraw-Hill, Houghton-Mifflin, Citicorp, a  sesizat imediat ce PDF-ul a fost postat de Casa Alba ca straturile multiple sunt rezultatul editarii si modificarii documentului. „Este posibil sa lucrezi un document fara sa modifici imaginea, dar nu este cazul aici”, declara Zatkovici. „Aici este vorba de actiunea unei personae care a editat si reeditat documentul pentru a-l modifica.” Dar „eroarea monumentala” pe care au facut-o falsificatorii a fost sa treaca „African” la rasa copilului. In 1961, cand s-a nascut Barack Hussein Obama, nu numai SUA, dar si alte natiuni vorbitoare de limba engleza treceau la rasa copilului de culoare „negro” sau „black”. In 1961, regulamentul Departamentului american al Sanatatii si Educatiei impunea ca persoanele nascute in SUA sa fie trecute la capitolul„Rasa si culoarea” astfel: „White, Negro, American Indian, Chinese, Japanese, Aleut, Eskimo, Hawaiian and Part-Hawaiian (combined), and other nonwhite.”

author avatar
Adina Mutar
3.639 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger