AcasăNewsIsraelul, avertizat sa nu atace Iranul din spatiul aerian irakian

Israelul, avertizat sa nu atace Iranul din spatiul aerian irakian

Avioanele israeliene n-au voie sa zboare deasupra Irakului

Bagdadul a avertizat Israelul sa nu se foloseasca de spatiul sau aerian pentru a ataca facilitatile nucleare ale Iranului.

Avioanele israeliene n-au voie sa zboare deasupra Irakului

Ce-or sti, ce n-or sti oficialii irakieni, cert este ca incearca sa-si asigure „spatele” in cazul in care SUA si Israelul vor intreprinde operatiuni militare asupra Iranului. Hussein al-Shahristani, vicepremier care raspunde de domeniul energetic al Irakului, a declarat ca s-au primit asigurari din partea SUA ca nu se va folosi spatiul aerian irakian pentru a ataca facilitatile nucleare ale Iranului. Intrebat cum va reactiona Irakul daca, totusi, Israelul va survola spatiul sau aerian, al-Shahristani a raspuns sec: „Nu vom dezvalui modul nostru de reactie, ca Israelul sa ia contramasuri”.

Hollande vrea actiuni urgente in Iran

François Hollande a precizat ca sunt necesare „actiuni urgente si imperioase pentru a impiedica Iranul sa acceada la arma nucleara”. „Nu doar Israelul este amenintat, ci intreaga regiune, care va fi in pusa in pericol de o eventuala accedere a Iranului la arma nucleara”, a subliniat presedintele francez.  „Intreaga regiune” presupune nu doar Orientul Mijlociu, ci si Europa, „care va fi eventual vizata de detinerea acestei arme de catre Iran.”

author avatar
Adina Mutar
360 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger