AcasăNewsIsraelul a capturat o nava iraniana cu rachete fabricate in Siria

Israelul a capturat o nava iraniana cu rachete fabricate in Siria

Marina israeliana a interceptat miercuri dimineata, in Marea Rosie, un cargou iranian Klos – C, care transporta rachete cu raza scurta de actiune unor grupari paramilitare din Orientul Mijlociu.

Nava iraniana a fost capturata prin sabordaj, intre Sudan si Eritreea, intr-o operatiune a flotei de elita Shayetet 13 ce a implicat sute de amfibii, cu acoperire aeriana. Conform declaratiilor oficialilor israelieni, rachetele cu raza scurta de actiune (150 – 200 de kilometri) ar fi fost destinate gruparii palestiniene Hamas, din Fasia Gaza. Dupa alte surse, ar fi fost destinate comandourilor Al-Qaida ce actioneaza in Sinai, Egipt. Rachetele sunt de tip iranian, fabricate in Siria. Dupa ce au fost recuperate din Siria, Iranul le-a trimis, cu o nava sub pavilion panamez, in Irak, in portul Umm Qasr, unde s-a turnat ciment peste cutii, ca sa se mascheze incarcatura,  dupa care nava s-a deplasat spre Sudan.

De acolo, rachetele urmau sa ajunga in Gaza. Nava este escortata pana la portul Eilat, unde va acosta sambata, dar deja s-a inceput anchetarea celor 17 membri ai echipajului, de diferite nationalitati.

author avatar
Adina Mutar
165 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger