AcasăNewsIsraelul a bombardat conductele de gaze din Fasia Gaza

Israelul a bombardat conductele de gaze din Fasia Gaza

Conductele de gaze, „victime colaterale” ale conflictului din Gaza

Armata israeliana a bombardat conductele de gaze dintre Egipt si Fasia Gaza, care treceau prin Sinai, informeaza agentia israeliana Debka.

Conductele de gaze, „victime colaterale” ale conflictului din Gaza

Toate cele patru conducte din Rafah, Fasia Gaza, au fost distruse. Desi alimentarea cu gaze nu este „un obiectiv militar”, armata israeliana a declarat ca „a taiat o sursa de venit a Hamasului”.

Atentat la Tel Aviv

Ostilitatile dintre Israel si Hamas continua pe toate „fronturile”. Motivand ca bombardamentele israelienilor au facut 140 de victime, in majoritate civili, Hamas a trecut la ceea ce i-a adus caracterizarea de organizatie terorista, adica la atentate impotriva civililor israelieni. Un atacator a plasat o bomba intr-un autobuz din Tel Aviv, explozia ranind peste 20 de oameni, dintre care cinci in stare grava.

Populatia din Gaza, indemnata sa evacueze locuintele

Fortele aeriene israeliene au aruncat fluturasi in Gaza, indemnand populatia din  Sheikh Ijleen, Tal al Hawa, Remal al-Janoub si din suburbiile districtului Zeitoun, Shoujaiyat al-Tourkman, Shoujaiyat al-Jadida „sa evacueze imediat” locuintele. Ca rute de „bejenie”, le-au fost indicate  Cairo Road, Arab League Road, al-Aqsa Road, al-Qadisiya Road etc. „Confruntarea militara este temporara si, dupa ce se va incheia, toata lumea se va putea intoarce acasa”, scria in fluturasi. Liderii Hamas, care sunt la putere in Gaza, au cerut insa populatiei sa ramana pe loc. Armata israeliana a cerut si jurnalistilor sa se tina departe de liderii Hamas, ca sa nu cada „victime colaterale”.

author avatar
Adina Mutar
181 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger