AcasăNewsIsraelul a atacat baza de rachete rusesti din Latakia

Israelul a atacat baza de rachete rusesti din Latakia

Regimul a permis formal evacuarea femeilor si copiilor din Homs, unde se moare de inanitie

Pe cand dialogul de pace Geneva II se desfasura intr-un climat de totala neincredere, o explozie puternica s-a auzit in Latakia, la o baza unde erau depozitate rachetele rusesti S-300.

Explozia ar fi rezultatul unui raid aerian israelian, dupa surse libaneze si palestiniene. Niciun comunicat oficial nu a fost dat in legatura cu acest eveniment.

Regimul a permis formal evacuarea femeilor si copiilor din Homs, unde se moare de inanitie

Raiduri si asupra Libanului

Alte doua explozii s-au auzit din regiunea libaneza Baalbek, unde se afla baze ale Hezbollah. Toate aceste atacuri au fost puse pe seama aviatiei militare israeliene, care, in urma cu o zi, efectuase zboruri la joasa altitudine, de recunoastere a tintelor. Un ofiter de rang inalt a dezvaluit recent ca Israelul si-a reevaluat pozitia fata de conflictul din Siria, care a adunat 30.000 de luptatori jihadisti, urmand sa actioneze impotriva gruparilor teroriste ce actioneaza in Siria, incepand cu Hezbollah.

„Dialogul surzilor”

Intre timp, conferinta de pace Geneva II se invarte in jurul cozii. Dupa ce delegatia regimului Bashar a negat ca ar asedia vreun oras, ci ca teroristii ar fi aceia care tin populatia ostatica, a acceptat pana la urma sa lase femeile si copiii sa plece din Homs, oras asediat de armata de trei ani. Un oficial al regimului si un delegat ONU s-au intalnit in Homs pentru a pune la punct actiunea. 12 camioane cu ajutoare ale Crucii Rosii asteptau aprobare sa intre sa imparta alimente si medicamente, pentru ca locuitorii ajunsesera sa manance iarba si radacini. Apoi camioanele urmau sa preia din refugiati. Autoritatile siriene nu le-au permis intrarea, in ciuda promisiunilor facute la Geneva. Un alt convoi umanitar astepta aprobare sa intre in suburbiile Damascului, unde s-au inregistrat aproape 100 de cazuri de moarte prin inanitie. Totul ramasese in aer, din momentul in care negocierile pentru un guvern de tranzitie in Siria s-au incheiat abrupt, delegatia regimului sustinand ca a venit la Geneva sa discute despre terorism, nu despre schimbarea lui Bashar.

author avatar
Adina Mutar
1.027 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger