AcasăNewsIsraelienii protesteaza cu Che Guevara

Israelienii protesteaza cu Che Guevara

Protestatarii sociali israelieni au ca sursa de inspiratie un cocktail inflamator intre Che Guevara si „primavara araba”

Peste 450.000 de israelieni au iesit in strada la Tel Aviv, Ierusalim si in alte orase ale tarii, pentru a protesta fata de nivelul de trai scazut.

Protestatarii sociali israelieni au ca sursa de inspiratie un cocktail inflamator intre Che Guevara si „primavara araba”

Protestatarii, in general din clasa mijlocie, cea care sustine bugetul consumat in mare parte pe campaniile militare, s-au adunat in Piata Kikar Hamedina din capitala, la finalul marsului  de protestscandand: „Suntem aici ca sa ramanem!” La protest au participat si mii de medici nemultumiti de recentul contract colectiv semnat in urma unei intelegeri dintre sindicalisti si autoritati, dar si studenti nemultumiti de slaba finantare din domeniul  invatamantului. „O intreaga generatie vrea un viitor! Vrem justitie sociala si economica”, scandau protestatrii, agitand un afis cu Che Guevara.

Acestora li s-au alaturat si membri ai comunitatii arabe. Poporul israelian vrea schimbarea prioritatilor guvernului israelian, axat pe securitate nationala. „Vrem reforme economice”, se putea citi pe afisele protestatarilor. Au fost organizate proteste si in Haifa, Afula, Karmiel si Eilat.

author avatar
Adina Mutar
79 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger