AcasăNewsIsraelienii, in "pelerinaj" la o clinica din Bucuresti care facea fertilizari ilegale....

Israelienii, in „pelerinaj” la o clinica din Bucuresti care facea fertilizari ilegale. Studentele sarace, exploatate de traficantii de ovule

Ovulele erau cumparate cu maxim 800 de euro de la studentele sarace si vandute ulterior cu 4.000 de euro

11 cetateni romani si israelieni au fost ridicati, ieri, pentru audieri, de catre procurorii DIICOT, fiind acuzati de trafic de ovule si de fertilizari in vitro, in cadrul unei clinici din Capitala.

Politistii si procurorii DIICOT au efectuat ieri mai multe perchezitii, atat la sediul clinicii, cat si la domiciliile traficantilor de ovule

Tinerele racolate aveau varste cuprinse intre 18 si 30 de ani, cele mai multe dintre ele fiind studente din provincie. Ele primeau intre 600 si 800 de euro pentru ovulele prelevate, apoi „materia prima” era vanduta cu 3.000-4.000 de euro.

Ovulele erau cumparate cu maxim 800 de euro de la studentele sarace si vandute ulterior cu 4.000 de euro

Potrivit DIICOT, reprezentantiii clinicii private din Bucuresti, impreuna cu cetateni israelieni specialisti in domeniul reproducerii asistate, au obtinut beneficii financiare considerabile din activitatea infractionala, constand in procurarea materialului genetic necesar realizarii procedurilor ce presupun fertilizarea in vitro, prin incalcarea prevederilor legale. „Au racolat tinere cu varste cuprinse intre 18 si 30 ani, de regula studente din provincie, cu situatii materiale precare, pe care le-au determinat sa doneze ovocite umane contra unor sume cuprinse intre 600 si 800 de euro, celule ce ulterior au fost vandute pentru sume intre 3.000 si 4.000 de euro, unor cupluri care apelau la serviciile de fertilizare in vitro oferite de aceasta clinica”, au precizat anchetatorii. Cele mai multe cupluri beneficiare sunt din Israel, acestea deplasandu-se periodic in Romania, in mod special pentru efectuarea inseminarilor artificiale.

author avatar
Dan Bratu
152 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger