AcasăNewsIsraelienii dezvaluie totul despre teroristul din Toulouse

Israelienii dezvaluie totul despre teroristul din Toulouse

Mohamed Merah era „Omul de Fier” perfect

Teroristul de la Tolouse s-a aruncat de la etaj si a cazut mort, fratele si cumnata sunt la ancheta, pericolul a fost inlaturat.

Mohamed Merah era „Omul de Fier” perfect

Totusi, serviciile secrete israeliene ii stirbesc lui Nicolas Sarkozy satisfactia incheierii unei operatiuni de elita, pentru care si-a suspendat campania electorala.

„Omul de fier”, un salafist periculos

Sarkozy a crescut in sondaje, francezii apreciind ca a gestionat bine criza de la Toulouse. Totusi, autoritatile n-au explicat cum de un tanar de 23 de ani, aflat deja in colimatorul serviciilor secrete franceze ca potential terorist, a reusit sa ucida trei militari din trupele de elita franceze si trei copii si un profesor de la scoala evreiasca din Toulouse. Politia a vrut sa-l prinda viu pe Mohamed Merah, ca sa-l interogheze, dar dupa un asediu de 32 de ore, tanarul s-a aruncat de la etaj cu arma in mana, fiind ciuruit de politisti. Israelienii nu inteleg de ce trupele franceze nu au folosit „gazul special creat, cu care au reusit, in 1979, sa-i  determine sa se predea pe rebelii care asediasera familia regala saudita aflata in moscheea Kabaa, din Mecca”!

Tanar, dar mujahedin veteran

Agentia israeliana de informatii Debka mai are nelamuriri cu privire la misiunea unui barbat care a intrat miercuri in cladirea unde era Mohamed, la exploziile incepand de la miezul noptii provocate de politie si de ce a existat „scaparea” ca teroristul ar fi fost mort?! In schimb, specialistii israelieni inteleg de ce Mohamed era sub supraveghere. Intrunea toate trasaturile profilului de terorist „Omul de Fier”: extremist salafist, care e popular in cercul de prieteni, conduce masini si motociclete la moda, e plin de gadgeturi. Dar facea parte din miscarea islamica extremista Forsane Alizze, scoasa in afara legii in februarie, era pe lista suspectilor dupa uciderea militarilor, pentru ca fusese in Afganistan si Pakistan in 2010, respectiv 2011. In plus, un oficial al unei inchisori din Kandahar il recunoscuse ca pe un „client” vechi, fiind inchis vreo trei ani, cand era tanar mujahedin, apoi predat autoritatilor franceze, pentru ca era cetatean francez!

author avatar
Adina Mutar
335 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger