AcasăNewsIslamistii au publicat telefoanele sefilor CIA, FBI si NSA

Islamistii au publicat telefoanele sefilor CIA, FBI si NSA

Hackerii CyberCalifatului au avut acces la 54.000 de conturi Twitter si au publicat datele posesorilor acestora dar si numerele de telefon ale directorilor Agentiei Centrale de Informatii (CIA), Biroului Federal de Investigatii (FBI) si Agentiei Nationale de Securitate (NSA), trei structuri esentiale ale informatiilor SUA.

Trei din cei mai puternici oameni din SUA, directorii CIA, John Brennan, FBI, James Comey si NSA, Mike Rogers, la mana hackerilor

Potrivit Daily Mail, hackerii CyberCalifatului au urmarit razbunarea lui Junaid Hussain, ucis in urma unui bombardament al Coalitiei antiteroriste condusa de SUA in Siria, in 24 august. Hussain, de nationalitate britanica, a fost responsabil de publicarea de informatii permitand identificarea a 1.300 de militari si angajati ai guvernului SUA si de instigare la atacuri in ceea ce-i priveste. Potrivit Site, organizatie specializata in supravegherea siteurilor jihadiste, Hussain, cunoscut si sub numele Abu Hussain Al-Britani, a avut legatura cu atacul de la un concurs de caricaturi al Profetului, organizat in Texas in luna mai. Daily Mail nu indica insa cand si cat timp hackerii fideli Statului Islamic au colectat aceste date, informeaza Sputnik.

John Brennan

Islamistii aveau intentia sa utilizeze aceste conturi pentru a propaga teoriile ISIS. Pe de alta parte, motivele pentru care au publicat amintitele numere de telefon nu sunt inca precizate. In plus, majoritatea victimelor actiunilor hackerilor se afla in Arabia Saudita.

Dupa directorul CIA, a urmat FBI

Mike Rogers

Pirati informatici care au accesat contul e-mail al directorului CIA, John Brennan, au revendicat un nou atac informatic, informeaza Le Monde. Ei au afirmat ca, incepand cu 6 noiembrie, au avut acces la un portal intern al FBI care continea numeroase informatii cu privire la activitatile fortelor de ordine americane. Fara a da detalii in ce priveste modul de operare, au au explicat pentru site-ul specializat Wired, folosind o captura de ecran, ca au reusit sa acceseze un sistem instantaneu de mesagerie interna ce continea istoricul arestarilor efectuate de FBI sau la un sistem cu privire la persoanele supravegheate. Potrivit Wiret, piratii au avut acces si la alte informatii sensibile, cum ar fi arestari care nu au fost facute inca publice. Aceste tipuri de arestari ii privesc deseori pe hackeri, care deseori sunt racolati si indemnati sa lucreze sub acoperire. Se pare ca hackerii au utilizat acest portal intern al FBI pentru a procura o lista cu mii de nume si numere de telefon ale angajatilor fortelor de ordine, care au fost postate pe Internet. Contactat de Wirec, unul din hackeri, Cracka, a exprimat, intr-o engleza aproximativa, motivatiile acestor acte, asemanatoare cu cele care l-au impins sa-l pirateze pe directorul CIA: ”Nu fac acestea in detrimentul oamenilor nevinovati, ci doar impotriva guvernului. Nu pentru glorie ci pentru ca sa dau un mesaj. Vreau ca oamenii sa stie ca fac acestea pentru Palestina”.

author avatar
Tudor Borcea
162 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger