AcasăNewsISIS vrea sa trimita combatanti infectati cu SIDA in misiuni kamikaze

ISIS vrea sa trimita combatanti infectati cu SIDA in misiuni kamikaze

16 militanti ai Statului Islamic in Siria au contactat HIV in urma raporturilor cu sclavele lor sexuale, informeaza agentia de presa siriana ARA News, gruparea jihadista planuind sa le atribuie acestora misiuni sinucigase.

La ora actuala, acestia se afla detinuti intr-un centru din orasul Deir ez-Zor, in estul Siriei, nu de fortele guvernamentale, ci chiar de ”colegii” lor, jihadistii Statului Islamic.

Vina celor 16 oameni este ca au contactat HIV, potrivit agentiei de presa siriene. Majoritatea combatantilor infectati sunt straini care au avut raporturi sexuale cu doua femei marocane, care nu au dezvaluit maladia. ”Am primit ordin din partea liderilor locali ai Daesh care ne-au indicat sa-i transferam pe acesti combatanti infectati intr-un centru de carantina din oras”, a declarat pentru ARA News, sub protectia anomimatului, un medic sirian.

Cele doua femei marocane au fugit in Turcia, de teama sa nu fie executate de ISIS. Pe de alta parte, liderii Daesh au decis ca toti combatantii locali ai gruparii sa fie supusi unor teste HIV. In privinta celor deja contaminati s-a decis ca acestia sa fie trimisi in viitoare atentate kamikaze. Un caz similar a fost semnalat acum trei luni, in orasul Shaddadi (est), potrivit ARA News.

Este vorba de un combatant indonezian care a contactat HIV dupa ce a avut raporturi sexuale cu o sclava yezidita. Femeia a fost vanduta mai tarziu altor membri ai gruparii Statul Islamic, provocand ulterior panica in randurile Daesh, informeaza agentia de presa, care precizeaza ca indonezianul a fost ucis de combatantii ISIS, la fel si medicul saudit care a dezvaluit aceasta informatie. Teroristul infectat donase si sange la un spital din Shaddadi detinut de Daesh.

In alta ordine de idei, Casa Alba a anuntat ca numarul doi al ISIS a fost ucis, saptamana trecuta, in urma unui raid american in Irak, in apropiere de Mossul. Fadhil Ahmad al-Hayali, cunoscut sub numele de Hajji Mutaz, a fost ucis intr-un vehicul, alaturi de un alt lider al organizatiei jihadiste, au informat americanii, precizand ca Mutaz era unul din principalii coordonatori ai transferurilor de arme, explozibili, vehicule si combatanti intre Irak si Siria. Moartea acestuia, prezentat ca ”principalul adjunct al lui Abu Backr al-Baghdadi” (liderul ISIS) ”va avea un impact real asupra operatiunilor gruparii datorita influentei pe care o avea in operatiunile si in logistica ISIS”, a subliniat Ned Price, purtator de cuvant al Consiliului de securitate nationala al SUA.

Totusi, intr-un material video obtinut de Daily Mail, ieri, celebrul calau ISIS ”Jihadi John” (Mohamed Emwazi) ameninta ca ”va taia in continuare capete” si ca va avea un retur triumfal in Marea Britanie. Mohamed Emwazi a aparut prima data intr-un material video acum un an, cand l-a decapitat pe ostaticul american James Foley si, ulterior, in cadrul altor executii. ”Jihadi John” este la ora actuala unul din cei mai cautati oameni ai planetei, SUA oferind o recompensa substantiala pentru capturarea sa.

author avatar
Tudor Borcea
319 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger