AcasăNewsISIS si-a tras magazin online

ISIS si-a tras magazin online

Ademeniti cu produse de lux, tinerii iau usor drumul jihadului

Gruparea terorista a inventat un nou procedeu pentru a-i atrage pe tineri in plasa sa: un magazin online care ofera produse de top la preturi, evident , ce sfideaza concurenta.

Ademeniti cu produse de lux, tinerii iau usor drumul jihadului

Site-ul http://Iskart.com (blocat la ora actuala) al carui server se afla in Canada si domeniu inregistrat in Turcia ofera vizitatorilor tineri produse de vis: automobile, motociclete, televizoare, biciclete…Totul la pret redus. Insa misiunea acestui site nu  sunt vanzarile ci atragerea de noi recruti pentru cauza jihadului, noteaza Sputnik. ”In numeroase tari, inclusiv India, tinerii sunt foarte usor ademeniti cu bunuri de lux pentru a lua drumul jihadului”, a declarat expertul militar indian Afsar Karim. Site-ul face cunoscute mai multe magazine care ofera bunuri luate de jihadisti din teritoriile cucerite, in incercarea de a demonstra ca locuitorii din aceste teritorii duc o viata normala beneficiind de avantaje suplimentare provenind din vanzarea prazilor de ”razboi”.

Principala rezerva de cash a jihadistilor din Irak, distrusa de doua bombe a cate 900 kg

Coalitia internationala a bombardat, luni, o cladire unde se afla rezerva de bani lichizi a ISIS in Mossul (nord), estimata la echivalentul a ”milioane de dolari”, au anuntat militarii americani. Pentru atac s-au folosit doua bombe a cate 900 kilograme fiecare, informeaza AFP. Banii proveneau, potrivit acestora, din contrabanda cu petrol, furturi sau extorcari. ISIS nu depune banii in banci, astfel ca trebuie sa-si realizeze majoritatea tranzactiilor cu bani lichizi.

author avatar
Tudor Borcea
158 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger