AcasăNewsISIS se bate cu antenele parabolice

ISIS se bate cu antenele parabolice

Arestari masive, descinderi in  locuinte, confiscarea bunurilor, detentia oricarei persoane care ameninta direct sau indirect Daesh au devenit rele cotidiene in viata locuitorilor din Mossul.

In ultimele saptamani, combatantii Statului Islamic au inceput insa un adevarat razboi cu antenele parabolice din oras, pe care s-au apucat sa le demoleze sistematic, interzicand populatiei sa urmareasca orice post tv care difuzeaza pierderile suferite de gruparea terorista in urma ofensivelor trupelor irakiene guvernamentale si a armatei populare din Irak. Agentia Sputnik a obtinut fotografii luate pe strazile din Mossul, in care se vede un camion incarcat pana la refuz cu antene parabolice. ”Combatantii descind in case si confisca antenele pentru satelit, invocand documente juridice, pentru ca ISIS a publicat acum trei luni o serie de directive prin care se cere oamenilor sa abandoneze televiziunea prin satelit pentru ca difuzeaza materiale imorale contra islamului si Statului Islamic”, a declarat un locuitor din Mossul. Locuintele care au fost lipsite de antene sunt marcate cu un semn cu vopsea verde. Cei care se opun confiscarii sunt condamnati la 80 de lovituri de bici si la o amenda care este incasata de ISIS.

Doi piloti rusi, doborati de Daesh

Un elicopter rusesc Mi-24 apartinand fortelor siriene, dar operat de doi militari rusi, a fost doborat, vineri, in provincia Homs, a anuntat ministerul rus al Apararii. Cei doi piloti instructori, Evgheni Dolghin si Riafagat Kabibulin, executau un atac ”antiterorist”, la cererea Grupului de comanda sirian. Aparatul a fost doborat in timp ce se intorcea la baza si s-a prabuisit intr-o zona controlata de guvernul sirian. Pilotii nu au supravietuit. Incidentul a crescut la zece numarul militarilor rusi care si-au pierdut viata in conflictul sirian.

author avatar
Tudor Borcea
159 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger