AcasăNewsISIS: Sambata, Regina Elisabeta si Printul Charles trebuie sa moara!

ISIS: Sambata, Regina Elisabeta si Printul Charles trebuie sa moara!

Un atac terorist cu bomba vizandu-i pe Regina Marii Britanii si pe Printul Charles urma sa fie pus in practica la sfarsitul acestei saptamani, informeaza The Mail, fiind insa oprit la timp de MI5 si Scotland Yard, prin unitatea de protectie a familiei regale, SO 14.

Nici Regina Marii Britanii nu este o tinta prea indepartata pentru Statul Islamic

Un grup de jihadisti britanici, la comanda unei grupari din Siria, urma sa comita un atac cu bomba impotriva Reginei Elisabeta, cu ocazia ceremoniilor comemorative dedicate a 70 de ani de la sfarsitul celui de-al doilea razboi mondial, odata cu capitularea Japoniei, ce vor avea loc sambata, la Londra. Informatia a fost dezvaluita de catre serviciile speciale dupa ce ”amenintarea” a fost inlaturata, au declarat autoritatile britanice. Potrivit cotidianului englez, atacul a fost comandat de mai multi lideri ai Statului Islamic, organizatia care controleaza la ora actuala importante teritorii din Siria si din Irak. Patru barbati cu varste cuprinse intre 19 si 25 de ani au fost arestati de fortele de ordine, in noaptea de joi spre vineri. Cel mai tanar locuieste in High Wycombe, la 50 km vest de Londra. Alte surse informau ca cei patru ar fi fost ”anihilati” de catre o unitate antiterorista.

Londra  in alerta

La ceremoniile de sambata sunt asteptati Regina Elisabeta, Printul consort Philip, alti membri ai familiei regale, premierul David Cameron si oficiali guvernamentali, fiind luate ample masuri de securitate. De mai multe luni, Londra a ridicat alerta terorista de la ”substantial” la ”grav”, justificand pericolul reprezentat de gruparea terorista Statul Islamic, inclusiv cel provenit de la sute de britanici care s-au alaturat ISIS in Irak si in Siria. ”In timp ce sute de combatanti islamici au parasit Marea Britanie pentru a se alatura jihadistilor in Siria si in Irak, unii au ramas in Anglia pentru a lansa atacuri pe sol britanic”, a indicat cotidianul britanic.

Roman banuit de legaturi cu Statul Islamic, cautat in Bulgaria

Politia bulgara cauta doua persoane suspectate de legaturi cu ISIS, un roman si o frantuzoaica, informeaza bTV, citata de novinite.com. Este vorba de Mimo Popescu, cetatean roman si de Ezida Elham, frantuzoaica de origine iraniana, scrie 24 Chasa News. Autoritatile au trimis tofografiile celor doi tuturor directiilor regionale de politie si a intarit dispozitivele de supraveghere din aeroporturi, gari, statii de autobuz, scrie presa bulgara.

author avatar
Tudor Borcea
1.205 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger