AcasăNewsISIS publica o lista cu 100 de militari americani ce ”trebuie ucisi”

ISIS publica o lista cu 100 de militari americani ce ”trebuie ucisi”

Militari din diferite corpuri de armata au fost pusi de jihadisti pe lista executiilor

Comandamentul US Marines a apelat, ieri, la ”vigilenta” dupa publicarea de catre hackerii Statului Islamic a unei liste cu o suta de militari in care le sunt precizate numele si adresele, jihadistii indemnand la uciderea lor.

Militari din diferite corpuri de armata au fost pusi de jihadisti pe lista executiilor

Potrivit centrului american de supraveghere a site-urilor islamiste (SITE), hackerii, grupul, care se prezinta ”Divizia de hacker a ISIS”, a publicat numele si adresele (dar si fotografii) a o suta de membri din diferite corpuri de armata americana. ”Le recomandam acestora si familiilor lor sa-si verifice profilurile onlie pentru a limita accesul la informatii personale”, a spus lt-col John Waldwell (US Marines), potrivit AFP. ”Am decis sa comunicam aceste adrese pentru ca fratii nostri ce traiesc in SUA sa se ocupe de voi”, se arata in mesajul hackerilor. ”Aveti tintele, ce mai asteptati?”, s-au adresat ei jihadistilor.

Statul Islamic profita de haosul din Yemen pentru a se impune in fata Al-Qaida

Triplele atentate de saptamana trecuta la doua moschei din capitala Sanaa, soldate cu 142 de morti si 351 raniti au fost revendicate de ISIS care, potrivit observatorilor, incearca sa se impuna in aceasta tara in fata Al-Qaida, profitand de anarhia existenta si de sentimentele antisiite in randurile sunitilor, potrivit AFP. ”Este numai varful icebergului”, a anuntat ISIS. Al-Qaida in peninsula arabica (Aqpa), suniti, s-a distantat de atentate afirmand ca ”nu tinteste moschei si piete” pentru a proteja viata ”nevinovatilor”. Yemen este in pragul razboiului civil: nordul este controlat de insurgentii Houthis, sustinuti de Iranul siit, si sudul este dominat de fortele aliate ale presedintelui Abd Rabbo Mansour Hadi, apropiat al Arabiei saudite sunita. Ieri, Departamentul de Stat american a anuntat ca va evacua tot personalul Ambasadei SUA din Yemen.

Aproximativ 4000 de occidentali, in randurile jihadistilor

Franta este lider la acest capitol, cu 1.200 de locuitori ai tarii care s-au raliat ISIS. Intre 3.500 si 3.950 de cetateni ai Europei de vest lupta in randurile Statului Islamic in Irak sau in Siria, potrivit Centrului international de studii asupra radicalizarii si violentei politice (ISCR), informeaza Sputnik. Dupa Franta, urmeaza Marea Britanie si Germania, avand intre 500 si 600 de membri ai grupului jihadist. Irlanda figureaza la baza clasamentului (30 de jihadisti). Ca numar de islamisti la un milion de locuitori, Belgia ocupa primul loc, urmata de Danemarca si Suedia. In acelasi timp, intre 800 si 1.500 de originari din Faderatia Rusa lupta alaturi de ISIS.

Noua studenti medicinisti britanici lucreaza in spitale detinute de islamisti

Noua studenti, patru femei si cinci barbati, s-au alaturat ISIS pentru a lucre in spitalele pe care organizatia terorista le detine in Siria, a anuntat, ieri,  The Observer. Potrivit autoritatilor britanice, nu este obligatoriu ca acestia sa fie urmariti in justitie, daca decid sa revina in Marea Britanie, dar trebuie sa dovedeasca ca nu au participat la activitati de lupta alaturi de jihadisti. Potrivit publicatiei, familiile lor au sosit, ieri, la frontiera turco-siriana pentru a incerca sa-i determine sa se intoarca acasa.

author avatar
Tudor Borcea
245 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger